Şampiyonlar Ligi’nde sıfır çeken Beşiktaş evinde Süper Lig'e tutunma maçında fark yiyerek adeta fikstürdeki yerine çakıldı.

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş 1903’ten beri böyle haftalardır hem lig hem süper ligde seri mağlubiyetler yaşamamıştı. Bu da Sergen Hoca’nın Beşiktaş’a yaşattığı bir rekor oldu.

Sezon başından beri merkez hakem kurulunun, VAR hakemlerinin ve hakemlerin çifte standartları tamamen Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin taraftarlarını sokağa dökmeye yönelik bir hamle gibiydi. Sosa'ya yapılan faulü görmeyen hakem devamında VAR ikazıyla Necip'e kırmızı kart göstermesinde Necip kadar hakem Hüseyin Göçek de suçlu. Bakıyor görmüyor. VAR odasından Zorbay hem penaltıda hem kırmızı kartta müdahale ediyor.

Beşiktaş son oynadığı 11 maçta 9 yenilgi alarak taraftarları kahretmeye devam ediyor. Şampiyonlar Ligi’nde yenilgisiz gurup lideri çıkan takımdan Şampiyonlar Ligi’nde puan alamayan takım haline gelen Kartal. Bunun baş sorumlusu Sergen Hoca. İki sezondur defansın arkasına atılan toplara önlem alamayışından, 13 haftada takımın ritmini oturtamamasından. Pjanic gibi dünya yıldızlarından gerekli verimi alamayan Sergen Hoca’nın en kritik maçta kaleye Mert’i koyması Beşiktaş’ın evinde Giresun’dan 4 yemesinin en büyük etkenlerinden olarak sahaya yansımış oldu.

Elindeki kaliteli ayakların formsuzluğu da Sergen Hoca’nın takıma yansıması gibi.

İşin taraftar açısından en kötü yanı Beşiktaş’ın büyük takım refleksini kaybetmesi, yenilgiyi alışkanlık haline getirmesi kadar kenardan Sergen Hoca’nın maçı okuyamaması ve oyuna müdahale edememesi.

Maçın özeti Kartal haftalardır çakılmaya devam ediyor. Başkan Ahmet Nurçebi hakemleri ve VAR'ı eleştirmekte geç kalıyor. Atı alan Üsküdar’ı geçti Başkan.