Beşiktaş Rize maçına perşembe akşamı Katar’da Antalya’yla oynanan Süper Kupa’nın finaliyle 120 dakikada sonra penaltı atışlarıyla kazandığı kupa moraliyle gelse de 8 oyuncusu ve hocasının Covid olması nedeniyle beklenen performansı veremedi.

TFF'nin dört saatlik Katar yolculuğu sonrası iki gün sonra Rize maçının pazar günü, Fenerbahçe maçının pazartesi günü oynanmasını uygulaması enteresandı. Katar’da boş tribünlerde Süper Kupa finali oynatmak futbolun içindeki siyasetin en büyük göstergesi. Söz konusu Katar parayı veren düdüğü çalar.
TFF Katar kadar keşke Kuzey Kıbrıs’ta da bir final oynatsa da hem buradan taraftarlar Kıbrıs’a gitse hem de Kıbrıslı soydaşlarımızı mutlu etseydi. Lafla milliyetçilik olmasaydı. Dedik ya Rize karşısında Beşiktaş iyi oynamasına rağmen 2-2 berabere kalarak bir puanla yetindi. İki defa öne geçtiği maçta skoru koruyamadı.

Maça hızlı başlayan Beşiktaş'ta 9. dakikada genç Emirhan’ın kafa vuruşu direkten döndü. 25. dakikada VAR ikazıyla ceza sahasında elle oynayan Rizeli oyuncunun penaltıya sebep olması hakem Ali Palabıyık'ın  penaltıyı vermesi Batshuayi’nin penaltıyı gole çevirmesi Beşiktaş’ın devreyi bir sıfırla bitirmesini sağladı. Üç net pozisyonda çerçeveyi bulamadı.

İkinci devre 53. dakikada Batshuayi’nin karşı karşıya kaçırdığı pozisyon maçın kader anıydı. Üç dakika sonra kaleci Ersin’in boşa çıkması kalesinde gol oldu. Gecenin Beşiktaş adına kazanımı olan genç Emirhan’ın, Güven’in ortasında tek vuruşla golü yapınca Beşiktaş skoru 1-2 yaparak öne geçmesiydi. Kupa maçının yorgunu Beşiktaş dakikalar ilerledikçe yorgunluğu hissetti ve Rize baskısı 68. dakikada Ersin’den dönen top filelere yollanınca skor 2-2’ye geldi. Maçın son dakikalarında Gökhan Gönül'ün ve Montero’nun kırmızı kart görmesi de tuzu biberi oldu. Montero’nun kartı acemiceydi.

Perşembe akşamı Katar’da 120 dakikada oynayan yorgun Beşiktaş Rize karşısında üç puanı alamasa da oyun olarak, mücadele olarak taraftarı mutlu etti.

Beşiktaş’ın Covid'li oyuncularına ve hocasına geçmiş olsun diyoruz.