Beşiktaş Altay’dan sonra Sivas’ı da deplasmanda 3-2 yenerek iki haftadır puan kaybeden Konya’nın koltuğuna göz dikti. Bu hafta oynanacak Başakşehir maçı iki takım için de fikstürdeki yerini belirleyecek bir öneme sahip.

Beşiktaş zorlu Sivas deplasmanında 12. dakikada Batshuayi’nin golüyle öne geçince zor deplasman kolay hale geldi. Sivas maçında Gezzal’ın takımı yönetmesi hücumlarda eski Gezzal’ı gösterdi. Golün hazırlayıcısı oldu. Güzel oyununu müthiş kafa vuruşuyla gole çevirdi.

Haftalardır golü bulunca ikinciyi atamayan Beşiktaş Sivas’ta da ilk gole Yatanare’yle cevap veren Sivas 43. dakikada Gezzal’ın mükemmel kafa golüne engel olamadı. Devreyi Beşiktaş 2-1 önde kapattı.

İkinci devre Beşiktaş defanstan top çıkarmakta zorlanınca Sivas baskısını hissetti. Önder Hoca Josef’i oyuna sokarak baskıyı kurmaya çalıştı. 73. dakikada Beşiktaş Batshuayi ile penaltıdan üçüncü golü bulunca maç 3-1’e geldi. Sivas’ın oyundan düşeceğine bu golden sonra baskısı iyiden iyiye arttı. Beşiktaş dördüncü golü atacak pozisyon bulsa da çerçeveyi bulamadı. 86.dakikada Sivas’ın penaltısı skoru 3-2’ye getirince maçın şekli değişti. Beşiktaş’ın kalecisi Ersin devreye girdi. Yaptığı kurtarışlarla Sivas’tan üç puanla dönmesinde Gezzal’dan sonra Ersin de takımda öne çıkan isim oldu. Altay maçından sonra Sivas’ta da son dakikalarda Beşiktaş taraftarı hop oturup hop kalktı. Üç puanı aldı nefes aldı.

Önder Hoca Beşiktaş’ta yenilmezlik serisini 8 maça çıkararak takımın moralini üst seviyeye çıkardı. Bu hafta oynanacak Başakşehir maçı hücum oynayan golü düşünen iki takım için de Avrupa bileti için final maçı gibi olacak. Yenen bir adım önde, seyredip göreceğiz.