Karikatür dünyasının en mütevazı ustalarından Vehip Sinan, 18 Nisan 2010 Pazar günü aramızdan ayrılmıştı.  Aradan on dört yıl geçmiş. O, kıymeti bilinmemiş, hak ettiği iltifatı alamamıştı. Benim düşüncem, sanatçının hasıydı. Sağın solun emrine girmeden yeteneğini en iyi şekilde sergiliyor, maişetini temin ediyordu.

Kuşku yok ki, karikatür ve bant çizdiği medya gruplarında değil de karşı tarafta çalışsaydı, bugün pek çok çocuk parkında heykeli olur, anma toplantıları yapılır, belgeselleri TV'de yayınlanırdı.

1929 yılında İstanbul-Şehremini’de doğdu. Baba tarafı Suriye’li, anne tarafı İstanbulluydu.

Karikatür çizmeye küçük yaşlarda başladı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimari ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümlerinde bir süre okuduktan sonra, ekonomik koşulları nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

 Ailenin geçim yükü üzerine kalmıştı. Uzun yıllar annesine ve kız kardeşlerine bakmak zorunda kaldı. Bu nedenle evlenemedi. Kendisi de bir ressam olan ağabeyinden, Walt Disney ve Cemal Nadir’den etkilendi.

İlk çizimleri 1955 yılında Ceylan Yayınları’ndan çıkan Ceylan dergisinde yayınlandı. Çeşitli vinyetler ve Nasreddin Hoca başlıklı bir bant çizdi. Küçük Afacan ve Armağan dergilerinde resim ve illüstrasyonlar, Teksas ve Tommiks çizgi romanlarının kaligrafisini yaptı. Çizgi roman kahramanı olan Topuz’u ilk olarak burada çizmeye başladı. Minik bir bebeğin maceralarının işlendiği Tombik de bu dergide yer aldı. Daha sonra Yeni İstanbul gazetesinde o dönem çok sevilen Cin Ali tiplemesine imza attı. 10 Ekim 1965 tarihinden Babıali’de Sabah, Bugün, Büyük Doğu, İttihat, Yeni Asya, Bizim Anadolu, Son Havadis, Tercüman, Türkiye, Zaman gazetelerinde ve Yol, Köprü, Çaylak, Boğaziçi, Yeni Düşünce dergilerinde karikatürler çizdi, Topuz ve Bay İlerici ile Adil Bey başlıklı bant çizgi romanlara imza attı.

1977 senesinde yayına başlayan Tercüman Çocuk’ta  için Mıstık ve Topuz başlıklı iki ünlü çizgi roman kahramanının maceralarını hazırladı. Ayrıca Ekim 1980 tarihinden Afacan Mete’nin Serüvenleri adlı tek sayfalık mizahi bir bant ve Mayıs 1985′ten sonra da on bir hafta boyunca derginin arka kapağına Apartopar başlıklı bir bant çizdi.

Vehip Sinan 2009'da Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin ''Çizgi'' dalındaki büyük ödülünü almaya hak kazanmıştı. karikatürlerinden dolayı beş defa soruşturma geçirdi. Bunların hiçbirinden ceza almadı. İşlerini evinde yaptı. Çizgileriyle gündeme mizah penceresinden baktı. Pek çok çizer ona özenerek çizerliğe başlamıştı. İyi ki, Vehip Sinan vefat etmeden iki ay önce, Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından bir program düzenledi.

Vehip Sinan, eli kalem tutmaya başladığı günden itibaren çizmeyi sürdürdü.  İlk yıllarda kendisi de bir ressam olan ağabeyinden, sonraki yıllarda ise Walt Disney ve Cemal Nadir’den etkilendi. İlk çizimleri Ceylan Yayınları’ndan çıkan Ceylan dergisinde 1955’te yayınlandı. Aynı yayınevinin Küçük Afacan ve Armağan dergilerinde çeşitli resim ve illüstrasyonlar çizdi.

Vehip Sinan 81 yıllık ömründe pek çok çocuk dergisinde pek çok kahraman yarattı, okuyan çocuklara iyiliği, güzeli, ahlaklı olmayı, çalışmayı, sevgiyi, saygıyı öğütledi. Temiz çizgi stili ve yuvarlak hatlı figürleriyle kendine has bir tekniğe sahipti. Bilhassa çocuk dergilerine çizdiği Mıstık ve Topuz’da şiddet ve argo hiç yer almadı.

Vehip SİNAN, ağırlıklı olarak Can Kardeş'te çizdi. Günlük karikatürleri yayınlandı. Türkiye Çocuk sayfalarından Bin Bir Gece Masallarını çizgi roman olarak hazırladı. Bir ara müzik enstrümanlarına da ilgi duydu.