Bu gazeteye yazdığım yazıları en az 15 gün yedekliyorum. Pek kolay olmuyor. Şunu mu yazsam, bunu mu yazsam diye düşünürken, bir Messenger mesajı düştü:

“Hayırlı sabahlar Ahmet bey, Vehip Sinan abimizi unutmayalım lütfen. Allaha emanet olunuz.” İçim “cızzz” etti. Utanç ve üzüntülü duygularım tepemden aşağıya yayıldı, yüreğime oturdu.
Vehip Sinan, 18 Nisan 2010 Pazar günü Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu. Aradan beş yıl geçmiş, ben nisan ayına ilişkin etkinliklerimde ondan söz etmemiştim. Vehip Sinan sanatçının hasıydı. Sanatını sağın solun emrine vermeden en iyi şekilde yerine getiriyor, maişetini temin ediyordu. Kuşku yok ki, karikatür ve bant çizdiği medya gruplarında değil de karşı tarafta çalışsaydı, bugün pek çok çocuk parkında heykeli olur, anma toplantıları yapılır, belgeselleri TV’de yayınlanırdı.

1929 yılında İstanbul-Şehremini’de doğdu. Baba tarafı Suriye’li, anne tarafı İstanbulluydu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümündeyken, ailenin geçim yükü üzerine kaldığı için okulu yarım bıraktı. Uzun yıllar annesine ve kız kardeşlerine bakmak zorunda kaldı. Bu nedenle evlenemedi. Kendisi de bir ressam olan ağabeyinden, Walt Disney ve Cemal Nadir’den etkilendi. İlk çizimleri 1955 yılında Ceylan Yayınları’ndan çıkan Ceylan dergisinde yayınlandı. Çeşitli vinyetler ve Nasreddin Hoca başlıklı bir bant çizdi. Küçük Afacan ve Armağan dergilerinde resim ve illüstrasyonlar, Teksas ve Tommiks çizgi romanlarının kaligrafisini yaptı. Çizgi roman kahramanı olan Topuz’u ilk olarak burada çizmeye başladı. Minik bir bebeğin maceralarının işlendiği Tombik de bu dergide yer aldı. Daha sonra Yeni İstanbul gazetesinde o dönem çok sevilen Cin Ali tiplemesine imza attı. 10 Ekim 1965 tarihinden Babıali’de Sabah, Bugün, Büyük Doğu, İttihat, Yeni Asya, Bizim Anadolu, Son Havadis, Tercüman, Türkiye, Zaman gazetelerinde ve Yol, Köprü, Çaylak, Boğaziçi, Yeni Düşünce dergilerinde karikatürler çizdi, Topuz ve Bay İlerici ile Adil Bey başlıklı bant çizgi romanlara imza attı.

1977 senesinde yayına başlayan Tercüman Çocuk’ta için Mıstık ve Topuz başlıklı iki ünlü çizgi roman kahramanının maceralarını hazırladı. Ayrıca Ekim 1980 tarihinden Afacan Mete’nin Serüvenleri adlı tek sayfalık mizahi bir bant ve Mayıs 1985?ten sonra da on bir hafta boyunca derginin arka kapağına Apartopar başlıklı bir bant çizdi. Can Kardeş ve Türkiye Çocuk dergilerinde yer aldı. Vehip Sinan 81 yıllık ömründe pek çok çocuk dergisinde pek çok kahraman yarattı, okuyan çocuklara iyiliği, güzeli, ahlaklı olmayı, çalışmayı, sevgiyi, saygıyı öğütledi. Temiz çizgi stili ve yuvarlak hatlı figürleriyle kendine has bir tekniğe sahipti.

Bilhassa çocuk dergilerine çizdiği Mıstık ve Topuz’da şiddet ve argo hiç yer almadı. Sayısız ödüller alan Vehip Sinan, karikatürlerinden dolayı beş defa soruşturma geçirdi. Bunların hiçbirinden ceza almadı. İşlerini evinde yaptı. Çizgileriyle gündeme mizah penceresinden baktı. Pek çok çizer ona özenerek çizerliğe başlamıştı. İyi ki, Vehip Sinan vefat etmeden iki ay önce, Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından bir program düzenledi.