Ülkemizde magazin dünyasında bir HADİSE olayı var. Bu Hadise bizim şarkıcı HADİSE 'den başkası değil. Uzun zamandır yazayım yazmayayım diye çok düşündüm. Ama baktım bitmiyor bende yazmaya karar verdim. " Bitmeyen ne?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Anlatayım; işiyle ilgili çok uzun zamandır magazin sayfalarında yok. Paylaştığı bikinili, fotoshoplu fotoğraflarıyla sadece magazin sayfalarında  var. Ha birde O Ses Türkiye kulisinde icra memurlarınca takılarına kadar haciz işlemi yapılmaya kalkışılmasından, yanında çalışan korumasını işten çıkarıp haklarını vermemesinden, yıllardır yanında çalışan terzisinin biriken parasını ödememesinden,  annesinin intihar teşebbüsü ve bu teşebbüsün arkasında hayırsız ve gözlerini para bürümüş kızlarının  olduğunu belirttiği annesinin kendi elinden yazılmış bir mektup ve ablasının herkese parasal olarak borç takmasına kadar daha sayısız olaylarıyla  magazin sayfalarında var! İşiyle gündem de  değil yani...

Oysa son bir buçuk yıl öncesi hafızamızı zorlayalım! Her ay 3-4 den aşağı düşmeyen konser maratonu, her yıl en az iki veya üç tane reklam filmi, yine  her ay 3-4 tane para karşılığında gittiği AVM imza günleri, bayram gibi özel günlerde iki kat daha fazla para aldığı konser serileri vardı. Şimdi 3-4 günlük bayram gibi özel günlerde rakipleri konserden konsere koşarken kendisi evde oturuyor yada bir konser ile yetiniyor.

Dediğim gibi son bir buçuk yıldır Hadise'nin sihri bozuldu.  Bu son bir buçuk yıldan önce  7-8 sene istikrarlı bir şekilde  ortada bir star vardı. Mega star Tarkan'ın dişisi olarak gösteriliyordu. Hadise'de yaşantısıyla bu starlığın gerektiği gibi yaşıyordu. Dişi Tarkan'lığı hak eden işler ve duruşu vardı ve bunu iyi yönetiyordu. Basınla muhteşem bir diyalog sağlanmıştı. Olumsuz haberleri  duyulsa da magazin sayfalarında yer almıyordu. Röportajlarından tutunda yeri geldiğinde duruşuna, özel günlerde sahnedeki kıyafetine kadar bu ekip yıllarca yönlendirdi. Tecrübeli basın ekibi akıl yoldaşlığını yıllarca çok iyi yönetti. Hadise'de çok iyi uydu ve uyguladı. Bu ekibin başında ben ve yılların deneyimli gazetecisi  Özlem Babacan vardı. Bir buçuk yıl önce biz ekipten ayrıldık  ve bütün büyü bozuldu. Bu konuda mütevazilik yapamayacağım. İşte o günden sonra Hadise gün gün, ay ay çöküşe geçti. Paralı AVM ler bitti,  ayda 3-4 ten fazla konser yapan sanatçı yılda neredeyse bu kadar konser yapmaya başladı. Starlığı ve itibarı yok olma yönünde hızla ilerliyor...

Gerçekten geçmişe ve şimdiye baktığım zaman gördüğüm bu manzara beni çok üzüyor. Bu yüzden çok uzun zamandır bu yazıyı yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım. Ama  sosyal medya üzerinden bikinili, yarı çıplak, yatağının içinden, makyajsız fotoğrafları bitmiyor!  biteceği de yok. Çünkü eski starlığı kalmadı artık! Geçmiş deki  o deli konser ve işleri yok, olan çok az işi var onlarda haber olmuyor. Kendisi de baktı işiyle haber olmuyor sosyal medyadan bu anlamsız fotoğrafları dikkat çekiyor ve haber oluyor diye  bu yoldan yürümeye başladı.

Ama her fotoğrafının altına yazılanları bence okusun ve dikkate alsın. Çünkü benim bu yaptığım eleştirilerin çok daha fazlasını görecek! Kötü eleştirileri silmekle de kaçamaz. Habercilerin paylaştığı haber içerikli bu fotoğrafların altındaki bu yorumları silemiyor. Bence bu yorumları ciddiye almalı.

Starlık sürdürülebilir bir şey ama bunu herkes yapamaz.

Umarım HADİSE bir an önce kendini toparlar.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.