Roma’da akşam saatleri

Meydanlar

Roma’nın birbirinden harika meydanlarını bir de akşam saatlerinde, çok fazla turist olmadan görmek istemez misiniz? Akşam saatlerinde Roma meydanları çok sakin. İstediğiniz gibi fotoğraf çekebilir, tüm eserleri detaylıca inceleyebilirsiniz. Navona ve Popolo meydanı akşam saatlerinde göz atmanızı tavsiye edebileceğimiz en güzel meydanlar.

Kolezyum

1 saatten uzun süren turist kuyruklarıyla ünlü, Roma’nın en çok ziyaret edilen tarihi yapısı olan Kolezyum’u akşam saatlerinde mutlaka görün. Hatta ”Kolezyum Gece Turu”na katılmayı bile düşünebilirsiniz. Bu sayede, 2000 yıllık bu tarihi kalıntıyı çok yoğun bir turist trafiği olmadan keşfedebilirsiniz.

Açık havada film seyredin

Akşamları Roma’da açık alanda film seyretmek sadece Romalıların değil, turistlerin de en favori aktivitelerinden biri. Uzun, sıcak ve en önemlisi kuru yaz gecelerinin gelişiyle birlikte, Roma’nın dört bir yanında açık hava sinemaları açılır. Gişe rekorları kıran yaz filmlerinden kült klasiklere ve daha önce görmüş gibi yaptığınız İtalyan oyunlarına kadar herkes için bir şeyler var. Tiber Adası’ndaki L’Isola del Cinema Film Festivali Haziran ayında başlar ve Eylül ayına kadar devam eder. Farklı türlerde bağımsız filmlere odaklanan filmler, hem İngilizce hem de İtalyanca gösterimleri içeriyor. Nehrin karşısında, ücretsiz Festival Trastevere Rione del Cinema, Haziran ve Temmuz boyunca Piazza San Cosimato’da kamp kurar. Villa Borghese’de Casa del Cinema da var. Giriş ücretsiz ancak sandalyeler sınırlı, geç kalmayın.

Trevi Çeşmesi

Işıklar açıldıktan sonra çok daha eşsiz bir güzelliğe bürünen Trevi Çeşmesi, akşam saatlerinde çok sakin olmasa da, gece yarısına doğru sakin oluyor.

Roma’da Alışveriş

Roma’da alışveriş için bir planınız varsa, şehirde AVM’ler yerine dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapan alışveriş caddelerine göz atabilirsiniz. Roma’da alışveriş tahmin edebileceğiniz üzere ciddi anlamda pahalı olabiliyor. Özellikle turistik noktalara yakın yerlerde bulunan mağazalar şehirdeki en pahalı olanlar arasındadır. Bu yüzden bütçeli bir alışveriş için şehrin çok turistik olmayan caddelerine ve mahallelerine mutlaka göz atın. Roma’da alışveriş için tercih edilebilecek en popüler ve en iyi caddeler/mahalleler ise ;

Monti

Daha çok Romalılar tarafından tercih edilen bölgelerden biri olan Monti, her bütçeden turistin uğrayabileceği alışveriş spotlarından biri. Yerel halkla iç içe olabileceğiniz bu bölgedeki mağazaların büyük bir bölümü İtalyan markası. Monti’de, Via del Boschetto ve Via Panisperna’nın adlı caddelerin kesişimi, alışveriş için güzel bir başlangıç noktası olabilir.

Via del Governo Vecchio (Eski Hükümet Caddesi)

Navona Meydanı’nın hemen yanındaki Centro Storico’dan geçen bu cadde, şehir merkezindeki en popüler alışveriş spotlarından biri. Ayrıca cadde, Roma gezilecek yerler listesine eklenebilecek ilgi çekici cazibe merkezlerinden biri. Çok sayıda butiklere ve kuyumculara ev sahipliği yapan cadde üzerinde yeme içme için de birkaç mekan bulabilirsiniz.

Via dei Coronari

Antika satıcılarıyla ünlü Via dei Coronari, Roma’dan ne alınır? sorusuna cevap olabilecek birçok hediyeliği bulabileceğiniz yer. Roma geziniz sonrası hatıralık bir şeyler satın almayı planlıyorsanız bu caddedeki küçük dükkanlara göz attığınızdan emin olun.

Galleria Alberto Sordi

Via del Corso‘daki bu küçük ama sevimli alışveriş merkezi, yükselen cam tavanlı ve mermer zeminli, 1922 yılından kalma zarif bir binada yer alıyor. Buradaki mağazaların hemen hepsi üst düzey İtalyan markaları olsa da, birkaç uygun fiyatlı mağazayı da bulabilirsiniz. Alberto Sordi Galerisi’nin de bulunduğu Via del Corso adlı cadde ise, Roma’da daha uygun alışveriş yapabileceğiniz küçük mağazalara ev sahipliği yapıyor. Caddede fiyatlar, Piazza Venezia’dan kuzeye doğru ilerledikçe değişiyor. İspanyol Merdivenleri’ne yaklaştığınızda ise fiyatlar tavan yapıyor.

Devamı yarın…