İnsanın kendi emeği ile alın teri ile elde ettiği başarı çok değerlidir. İnanmak, başarmanın yarısıdır demiş atalarımız evet başarıya giden yolda inanmak ve azimle çalışmak başarının anahtarıdır. Bu hafta sizlere amatörlükle başlayan profesyonelliğe adım adım ilerleyen bir genç kardeşimin hikayesini anlatacağım. Amacım geleceğe dair bir planı, umudu olmayan genç kardeşlerimize ışık tutmak.

2011 senesiydi o zamanlar Prodüksiyon ve Organizasyon işleriyle uğraşıyordum. Sürekli proje üreten ve ürettiğimiz projeleri pazarlamaya çalışan bir ekip olarak yeni bir heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyorduk. 2011 senesini UNESCO ( Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür teşkilatı) 400. doğum yıl dönümü münasebetiyle Evliya Çelebi yılı ilan etmişti. Proje ekibimiz Genel Sanat Yönetmeni Tülin CEYLAN önderliğinde hemen çalışmalara başladı. Uzun hazırlıklar neticesinde ekibimiz " Evliya Çelebinin İstanbul'u" isimli bir eser ortaya çıkardı. 

Evliya Çelebinin gözünden İstanbul'u anlatacak bu eseri tiyatro sahnesinde izleyici ile buluşturmak için hazırlıklar yapıldı ve oyuncu kadrosu belirlendi. Yapılan provalar sonrası " Evliya Çelebinin İstanbul'u" isimli Tiyatro oyunumuz izleyici ile buluşmaya hazır hale geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçe Belediyelerinin Kültür Merkezlerinde sergilenen oyunumuz ilgiyle izlenmiş 2011 Evliya Çelebi yılında ortaya anlamlı bir eser çıkmıştı. Bu eseri ortaya çıkarırken amacımız Evliya Çelebi'nin seyir güzargahını kullanarak oyunumuzu bir tır tiyatrosuyla sergilemekti ancak maliyetli bir proje olduğundan sponsor bulamadık ve hayalimizi gerçekleştiremedik. 

Neyse dönelim konumuza amatörlükten, profesyonelliğe giden yolda inançlı, özgüveni olan yürekli bir kardeşim vardı bu ekibin içerisinde " Tunahan ÖZGÜR".  Tunahan prodüksiyon ajansımızda kurduğumuz tiyatro ekibinin oyuncularından biriydi. Proje sona erdi ekiple ayrıldık ancak Tunahan özellikle benimle iletişimini hiç koparmadı. Karabük Üniversitesi Radyo-Televizyon bölümünü kazandı. Üniversite hayatı Tunahan için amatörlükten, profesyonelliğe geçiş sürecini başlatan önemli bir dönemdi. 

Bir gün beni aradı abi bir kısa film çekeceğiz, dönemsel kıyafetlere ihtiyacımız var, bizim tiyatro döneminde kullandığımız dönemsel kıyafetleri kullanabilir miyiz diye benden ricada bulundu. Oyunlar bittikten sonra evimin altındaki depoya kaldırdığım kıyafetleri kendisine verdim. O anda o kadar sevindi ki sanki kendisine ünlü bir film yapımcısı 1 milyon dolar vermiş gibi mutlu oldu. Gözlerinin içerisindeki o heyecanı ve mutluluğu hiç unutamıyorum.

Uzun bir aradan sonra Tunahan beni tekrar aradı, abi çok teşekkür ederim senden aldığımız dönemsel kıyafetler sayesinde kısa filmimizi çektik ve yarışmaya katıldık. Yarışmada kısa filmimiz dereceye girdi ve ödül kazandık dedi. Çok mutlu olmuştum geleceğe umutla bakan heyecan dolu, inançlı ve yürekli bir kardeşimin başarısına katkıda bulunmuştum. 

Karabük'te Üniversite arkadaşlarıyla bir ekip oluşturmuş güzel projelere imza atıyorlardı. Terörle Mücadele konusunda Karabük Emniyet Müdürlüğüne çektikleri kamu spotu çok ilgi görmüş TRT Haber'e konu olmuştu. Yine Özürlü vatandaşlarımız için hazırladıkları kamu spotu çok başarılı bir çalışma olarak kayıtlara geçti. Safranbolu'da Belgesel çalışmaları ve diğer kısa filmleri Karabük'te kısa sürede Tunahan ÖZGÜR isminin duyulmasını sağlamıştı.

Üniversite öğrencisi olarak kısa sürede başarılı işlerin altına imza atan Tunahan artık kabuğuna sığmıyor, İstanbul'da profesyonelliğe adım atmak istiyordu. Kendisine bu süreçte elimden geldiği kadar destek olmaya çalışıyor bende kendisinin artık İstanbul'da profesyonelliğe adım atması gerektiğini düşünüyordum.

Tunahan Karabük'te yaptığı projeleri internet ortamında paylaşıyor ilgiyle takip ediliyordu. Artık profesyonelliğe adım atmanın zamanı geldiğini düşünerek İstanbul'a geldi. Yönetmenlik ve oyunculuğu bir arada yapan Tunahan kendi projelerinin haricinde bazı Sinema filmi ve dizilerde karakter oyuncusu olarak rol aldı. 

Fazla uzatmayayım, Tunahan şuanda kurduğu prodüksiyon şirketi ile sürekli yeni projeler üretiyor artık başarılı bir yönetmen ve oyuncu olma yolunda hızla ilerliyor. İstanbul'da yakın zamanda çok önemli bir aile dizisi çekme hazırlığı içerisinde olan Tunahan aynı zamanda memleketi Alanya'nın tanıtımı için önemli projelere imza atıyor. Alanyalı TV'yi kuran ve İnternet üzerinden yöresel güzellikleri hemşerileriyle buluşturan Tunahan ÖZGÜR, Sirayet isimli İnternet dizisiyle de Alanya'da en çok konuşulan isim olmayı başardı. DHA ve TRT Radyo'ya konuk olan Tunahan Alanya'da gerçekleştirdiği projelerini geniş kitlelere anlatma imkanı buldu.

Tunahan sınırlı imkanlarıyla çok zor bir sektörde başarılı olmak için mücadeleye devam ediyor. Sabırla, inancını yitirmeden, yüreği ile başarıya doğru adım adım ilerleyen Tunahan kardeşimin Allah yardımcısı olsun. Umarım bu başarı hikayesi diğer genç kardeşlerimize de örnek olur.

Not: Tunahan Özgür'ün projelerini, Alanyalı TV Facebook sayfasından ve Youtube'tan takip edebilirsiniz...