Yine bu hafta magazin dünyasında hareketli günler yaşadık.

Özellikle Yenikapı mitingini şov olarak nitelemesiyle tepkileri üzerine çeken Sıla'dan bu hafta ilginç mesaj vardı.

"BİTTİ"

Konserleri bir bir iptal edilen hedefteki isim, sosyal medya hesabından şarkıcı Mabel Matiz'i etiketleyerek fotoğrafını 'Bitti' notuyla paylaştı.

Sıla'nın gizemli paylaşımına kendi sosyal medya hesabından yanıt veren Mabel Matiz ise duygularını;  'Ellerin güzel, gönlün güzel, buluşmamak imkansız. Sen ne yazarsan güzel yazarsın' sözleriyle dile getirdi.

Bu hafta bana göre de ilginç bir magazin olayı da  Yılmaz Erdoğan'ın eşi Belçim Bilgin'in oğlu Rodin ile Londra'ya yerleşme ve kariyerine orada devam etme kararı alması oldu. FOX TV ekranlarında yayınlanan 'Kördüğüm' dizisinde 'Nazlı' karakterine hayat veren Belçim Bilgin, Oğlu Rodin'i gerekçe göstererek geçen hafta ekibe, diziden ayrılmak istediğini söyledi. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Kariyerime yurt dışında devam edeceğim. Bunu eşim Yılmaz'la da konuştuk. Karşılıklı olarak kabul ettik" ifadelerine yer verdi. Uzun zamandır "boşanıyorlar!" dedikoduları acaba gerçek mi oluyor sorusunu aklıma getirdi. Çok değil yakın zamanda bu dedikodu ne kadar gerçek ne kadar doğru ortaya çıkacaktır.

Bu hafta en çok konuşulan ve konuşulacak olan magazin haberi ise Deniz Seki' nin tahliyeden yararlanamayınca tepkisini kamuoyuna yazdığı bir mektupla dile getirmesi oldu.

OHAL kapsamında yayımlanan ve 38 bin kişinin tahliyesinin önünü açan kararnameden yararlanamayan ünlü sanatçı Deniz Seki, isyan etti. Cezaevinde bir mektup kaleme alan Deniz Seki "Yaşadıklarımı düşündükçe delireceğim" dedi. İşte Seki'nin mektubu:

"KURŞUN YEMİŞ GİBİYİM"

Sesimi duyun ne olur! Bu mektubu gözyaşlarım yanağımdan süzülürken, ellerim tir tir titrerken, bu haksızlığa maruz kaldığım için kendime sorduğum bir sürü soru arasında boğulduğum için kurşun yemiş gibiyim, yaralandım çok diyebilmek için yazıyorum.

Hak mı bu? Uyuşturucu Ticareti ve Temini yüzünden bana itham edilen bu aşağılık suçlama altında kalmaktan ezilmiş vaziyetteyim. Sessiz çığlığım duyulsun diye yazıyorum bu cümleleri... 1 yıl denetim yasasından faydalanan ben! yine aynı suçtan muzdarip işlemediğim bu rezil suçtan muzdarip ben hâlâ hapishanede!  Ne yaptım ben? Niye 2 yıl denetim vurmuyor? Cezaevinde edebimle hapis yattığımdan beri ne değişti de ben 2 yıl denetimden faydalanamıyorum ? Nerede kaldı şimdi Adalet ? Sorarım size? Sorun bakalım bu kuruma hiçbir saygısızlığım bir yanlışım olmuş mu?" diyerek isyan bayraklarını çekti. Anlaşılan bu gidişle daha çok üzülecek!

Deniz Seki için  maalesef "Allah kurtarsın" demekten başka bir şey söyleyemiyorum.

Allah bütün kader kurbanlarının yardımcısı olsun...

Sevgi ve hoşgörü ile kalın