Sanatçı Ebru Gündeş'in , geçtiğimiz yıllarda özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda futbolcu Ufuk Ceylan ile gizlice görüştüğü iddia edilmişti.

Bu iddia ile ilgili olarak o dönem programın sunucuları olan sanatçı Seren Serengil ile manken Deniz Akkaya hakkında hakaret ve özel hayatın gizliliği ihlali iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu.

Gündeş'in suç duyurusu üzerine Serengil ile Akkaya hakkında 'Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçlarından 2 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bu hafta görülen duruşmada manken Deniz Akkaya savunmasında, "Programın formatı gereği gazete kupürlerinden oluşan haberleri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Ebru Gündeş'in şahsına ve kişiliğine yönelik kasti bir eylemimiz olmadı.

Hatta müşteki şahsen takdir ettiğim ve konserlerine gittiğim birisidir. Beraatimi talep ederim" ifadelerini kullanmıştı.

Yargılama aşamasında ifade veren bir diğer sanık sunucu Seren Serengil ise ifadesinde, "Televizyon programında basında çıkan haberleri alarak sadece yorum yaptık. Özel hayatın gizliliği kesinlikle ihlal edilmemiştir. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra mahkeme gerekçeli kararını şöyle açıkladı 'Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçlarının yasal unsurlarının oluşmadığı, basın özgürlüğü kapsamında değerlendirildiğinde bilgi verme ve eleştiri sınırları içerinde kaldığı gerekçesiyle beraat hükmü kurulduğu kaydedildi.

Insanın aklına bu duruşmadan sonra akıllara ister istemez sanatçı Gülben Ergen'in yine geçtiğimiz yıllarda meslektaşı Seren Serengil'i kendi hakkında ekranda çok fazla eleştirdiğinden ve itibarsızlaştırdığından dolayı dava açmıştı.

Açılan davanın sonucunda kısa süreli de olsa sanatçı Seren Serengil ceza evine girmişti.

Seren Serengil ikinci bir hapis kararı ve ceza evi şoku ile karşılaşabilirdi. Kelimenin tam anlamıyla direkten döndü diyebiliriz. Gerçi ceza alsaydı yalnız olmayacaktı proğramda beraber olduğu ve aynı suçtan suçlanan eski manken Deniz Akkaya ceza evi arkadaşı olarak kendine eşlik edecekti. Savunması mantıklıydı ve mahkeme bir suç unsuru görmeyerek ceza vermedi.

Acaba Seren Serengil net ve korkusuz tavrını ilerleyen dönemlerde aynı program formatı ile ekranlarda tekrar karşımıza çıkar mı? Yada "yeter artık durmadan başıma iş alıyorum" diyip sadece sahne hayatına devam mı eder?

Sevgi ve hoşgörü ile kalın...