Bu haftanın şüphesiz tartışılmaz olayı Halil Sezai’ dir. Yaşlı bir adamı acımasızca dövdüğü olayının video görüntüleri ortaya çıkar çıkmaz büyük bir hızla bir anda halk arasında yayıldı. Halil Sezai'nin gerçek yüzünü ortaya koyan bu video kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İlk seferinde gözaltına alınıp serbest bırakılan Halil Sezai, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından savcılık tarafından tekrar ifadeye çağrıldı.

Savcılık tarafından, "Halil Sezai Paracıkoğlu hakkında silahla kasten yaralama, hakaret, konut dokunulmazlığını ihlal ve tehdit suçlarından ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilmesi yönünde kolluğa ek talimat verilmiştir. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve suç işleyen kişiler hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi için gerekli tüm işlemler titizlikle sürdürülmektedir." dendi.

Ortaya çıkan dayak görüntülerinde Halil Sezai 67 yaşındaki Hüseyin Meriç'i ilk olarak evinin kapısının önünde tartaklıyor. Yaşlı adam herhangi bir karşılık vermezken şiddetin dozunu daha da artırıyor. Adamın önce saçlarını avuçluyor ardından boğazına yumruk atıyor. Sanatçının yanında bulunanların ise video da olaya sadece seyirci kaldığı görülüyor. Sözde sanatçı Halil Sezai yaşlı adam kendisine karşılık vermedikçe dayağın dozunu da artırdığı yine ortaya çıkan videoda rahatlıkla görülüyordu.

Bu rezil olaydan sonra mağdur adamda konuştu. "Kalbim tıkalıydı, yere oturmaya çalıştım. Otururken bile tekme tokatla vuruyordu" dedi. ve ekledi "darp edildiğim esnada Kelime-i Şehadet getirdiğimi belirtti ve o sırada 'Ezan mı okuyorsun lan sen?' diye daha da çok beni dövdü" dedi.

Gerçekten görüntüler ve videodaki ses kaydı her şeyi açıklıyor. Halil Sezai gerçekten "nasıl bir ruh halidir bu" dedirtiyor. Gerçekten "yazıklar olsun!" demekten başka söylenecek söz yok.

Sanat dünyasının kamera önünde şirin görünümlerini görmeye alışkınız ama kamera arkasında gerçek yüzlerini de böyle zaman zaman görüyoruz.

Bazen gereğinden fazla değer verdiğimizin gerçek yüzlerini bu gibi olaylar görmemizi sağlıyor.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın...