Akşam ana haber bülteni izlerken ya da bir haber kanalında tartışma programına bakarken ekranın kenarında "son dakika" yazısını gördük mü, yine mi demekten kendimizi alamıyoruz. Gündemi takip etmekten yorulduk, her gün bir olay, sadece son 10 günde yaşadıklarımız dünya gündeminde "son dakika" geçilen haberler oldu. Önce Beşiktaş'ta canlı bomba terör saldırısı, ardından Kayseri ve en son Ankara'da Rus Büyükelçisi öldürüldü. Bu nasıl bir gündemdir bitmek bilmiyor Türkiye çok tehlikeli bir bilinmeze doğru sürükleniyor.

SAFLARI SIKILAŞTIRALIM BEYLER

Allah sonumuzu hayır eylesin. Topraklarımızda gözü olan emperyalist güçlerin yeni bir Sevr dayatmasına fırsat vermememiz lazım. Bunun için birlik, beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Burada siyasetçilerimize önemli görevler düşmektedir. 15 Temmuz sonrası oluşan Yenikapı ruhu hep canlı tutulmalı, bizi 12 Eylül öncesine sürüklemek isteyenlerin oyununa gelmeyelim, safları sıklaştıralım beyler...

Terör ülkenin gündeminden hiç çıkmıyor ki başka konuları konuşalım. 2016 kara bir yıl olarak tarihteki yerini alacak. 2017 senesinden öncelikli beklentimiz terörün son bulması, ülkenin rahata kavuşması. 2017 senesinde ülkenin gündemi yine yoğun olacak gibi görünüyor dilerim yeni yıl ülkemizin için hayrın bir başlangıcı olsun.

Son dakika haberlerinde yüreğimiz ağzımıza gelmesin, yeni Aziz Sancar'ların aldığı Nobel ödülleri; Uzaya fırlatılan yeni Türk uyduları, tamamen yerli ve milli Türk mühendislerin üretimi otomobil, uçak v.s haberleriyle geleceğe umutla bakalım. Çok iyimser düşünüyorsun, Polianna eline su dökemez dediğinizi duyuyorum. İyimser olmak zorundayız, kötü düşünmek bize bir şey kazandırmaz. Bu ülkenin birliği beraberliği için olumlu düşünüp icraat yapma zamanı burada her Türk vatandaşına görev düşüyor.

Gazeteci tarafsız, objektif kalemiyle, hukukçu adaletiyle, mühendis yenilikçi düşüncesiyle, bilim insanı yeni buluşlarıyla, siyasetçi yerli ve milli refleksleriyle hareket ettiği müddetçe, bu milleti kimse bölemeyecektir. O zaman herkes elini taşın altına koymalı, bu vatan hepimizin...