Beşiktaş için bir hafta Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgiden çok Cüneyt Çakır ile VAR hakemi Mete Kalkavan'ın yanlı yönetimi, verilmeyen penaltıların konuşulmasıyla geçti. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin haklı bir tepki göstererek VAR kayıtlarının açıklanmasını istemesi, Gençlerbirliği maçını "ortaoyununun ikinci perdesi"na çevirdi. Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus, adeta geçen haftanın "hakem pisliğini" temizlemeye çalıştı. Nadir'e 11. dakikada gösterdiği sarı kartı gelen itirazlar üzerine kırmızıya çevirdi. 36'ıncı dakikada ikinci kez kırmızı kartını çıkararak Gençlerbirliği'ni 9 kişi bıraktı.

Fırat Aydınus, Gençlerbirliği'ni 1 saatten fazla bir süre 9 kişi oynamaya mahkûm ederek maçın seyrini direk değiştirdi. Beşiktaş tribünleri de bu kararları "geçen haftanın gazını almak" olarak değerlendirdi ve Aydınus'u protesto etti.

Hakemin Nadir'i oyundan atmasının ardından motive olan Gençlerbirliği, Floyd'la 24'üncü dakikada golü buldu. Rakibi 10 kişiyle golü bulduğu, ilk yarının son 10 dakikasında da 9 kişi kaldığı halde Beşiktaş 45 dakikalık sürede rakip kaleye tek bir şut çekemedi. Süper Lig'in ilk yarısının özeti gibi bir 45 dakika izledik. Beşiktaş, 9 kişilik rakibi varlık gösteremedi ve ilk yarının sonunda soyunma odasına 1-0 yenik gitti.

İkinci yarıya hakemin dokunuşuyla büyük bir avantajla çıkan Beşiktaş, beraberliği 49'uncu dakikada Atiba'nın asisti, Vida'nın golüyle buldu. Atiba, 60'ıncı dakikada tekrar sahneye çıktı ve ikinci asistini yaparak N'Koudou'yu gole taşıdı. Bu golle birlikte geriye düşen Gençlerbirliği'nin direnci iyice çöktü ve Oğuzhan'ın 74'üncü dakikadakı golüne engel olamadı. Günün adamı Atiba, takımının 3 golüne asist yaptıktan sonra karşılaşmanın son dakikalarında attığı golle perdeyi kapatan isim oldu.

Beşiktaş karşılaşmayı 4-1 kazansa da karşılaşmanın ne heyecanı vardı, ne de seyir zevki. Çünkü maçın kahramanı, verdiği kararlarla Fırat Aydınus oldu. Beşiktaş'ın böyle dokunuşlara ihtiyacı yok. Adaletli olunsun yeter.

Aydınus'un ardından karşılaşmaya damgasını vuran ikini isim 37 yaşındaki Atiba idi. Ancak karşılaşmadan sonra Atiba'dan çok hakem konuşuluyorsa "emeğine yazık" edilmiş olmadı mı?

Süper Lig'in ilk yarısı sona ererken Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hocaları gibi Abdullah Avcı da sınıfta kaldı. Avcı'nın oynattığı oyun ligin ikinci yarısında da devam ederse, sonuç ilk yarıdan daha vahim olur. Takımda sistem yok, oyun kurgusu yok. Sahada ruhunu kaybetmiş bir takım dolaşıyor adeta. Bu maddi imkansızlıklar içerisinde Başkan Nur Çebi'nin işi de zor ama bunun da üstesinden gelecektir. Başkan ve yönetiminin Beşiktaş'ın umutlarını yeniden yeşerteceğine inancımız tam. Kendilerine kolaylıklar diliyoruz.