Sivas'a Sempozyumlar şehri demek mümkün. Her yıl iz bırakan en az iki bilgi şöleni Sivas'ta düzenlenmekte, sempozyum bildirileri kitaplar haline getirilerek günümüzün ve gelecek kuşaklarının ilgilenenlerine,  araştırmacılarına miras olarak bırakılmakta. 
 Bunlardan sonuncusunu yine Kadir Pürlü yönetiminde İl Kültür ve Turizm müdürlüğü organize etti. Türk Kültürünün Büyük Emektarı Ahmet Kutsi Tecer Sempozyumu 25-26 Nisan tarihlerinde Sivas'ta yapıldı. 

Amacına ulaşan bu sempozyumun Danışma Kurulunda, Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız; Bilim Kurulu'nda Cumhuriyet Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Akkaya, Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan ve Doç. Dr. Süheyla Yüksel, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Doç. Dr. Yusuf Yıldırım,  Araştırmacı - Yazar Nail Tan ve Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Sivas Şehir Kültürünü Yayma Ve Yaşatma Derneği başkanı Ahat Türkmenoğlu bulunmuşlardı. 

Seypozyum 25 Nisan 2018, Çarşamba günü Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde başladı. Protokol konuşmalarında sonra oturumlar başladı. Prof. Dr. Recep Toparlı'nın yönettiği birinci oturumda ve Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan'ın yönettiği ikinci oturumda "Genel Yönleriyle Ahmet Kutsi Tecer" üst başlığı altında konular ele alındı. İki oturum için, Prof. Dr. İsmail Görkem, "AHMET Kutsi Tecer'in İlk Sanatkârlık Yıllarına (1919-1925) Ait Notlar" Prof. Dr. Ramazan Çiftlikçi "Ahmet Kutsi Tecer'in Yazıları", Ahmet Özdemir, "Cumhuriyet Mihverinde Ahmet Kutsi Tecer'e İlişkin Sebep Ve Sonuçlar" , Müjgân Üçer "Ahmet Kutsi Tecer ve Sivas", Nail Tan "Ahmet Kutsi Tecer'e Gönderilen İki Mektubun Yansıttığı Edebi Gerçekler", Salim Çonoğlu "Mektuplardan Yansıyan Hayat ve Edebiyat: Ahmet Hamdi Tanpınar'dan Ahmet Kutsi Tecer'e Mektuplar",  Ali Duymaz "Ahmet Kutsi Tecer ve Erdek", Ali İhsan Kolcu ise Ahmet Kutsi Tecer'de Paris Sıkıntısı" başlıkları altında bildiriler hazırlamışlardı. 

Ahmet Kutsi Tecer Sempozyumu'nun üç ve dördüncü oturumları "Şairliği ve Şiirleriyle Ahmet Kutsi Tecer" konularına ayrılmıştı. Üçüncü oturumu Hüseyin Akkaya yönetti. Muharrem Kaya, "Ahmet Kutsi Tecer'in Şiirleri Bağlamında, Folklor Şiire Düşman Mı? ", Abdurrahman Kolcu, "Ahmet Kutsi Tecer'in Şiirlerinde Kaçış İzleği ve Ütopik Tasavvurlar", Yaşar Şimşek "Ahmet Kutsi Şiirinde Mekanlar ", Uğur Kaya "Ahmet Kutsi Tecer "Orda Bir Köy Var Uzakta" Şiir Ve Bestesi Hakkında" konularında bildiri sundular.  
Dördüncü oturumu Prof. Dr. İsmet Çetin yönetti. Ayşe Yücel, Çetin "Ahmet Kutsi Tecer'in Şiirlerinde Çevre Tabiat",  Cengiz Gökşen Ahmet Kutsi Tecer'in Şiirlerinde Geleneklerimiz ve Adetlerimiz " Mehmet Yardımcı "Cumhuriyet Dönemi Türk Şiirinde Yalın Şiirin Temellerini Atanlardan Tecer'in Şiir Dünyasına Geniş Açıdan Bakış", Erhan Çapraz İse "Dünden Bugüne Ahmet Kutsi Tecer'in 'Orda Bir Köy Var Uzakta' Adlı Şiirinin İşlevselliği Üzerine Bir İnceleme " konularını işlediler. 

 Ahmet Kutsi Tecer Sempozyumunun Beşinci Ve Daha Sonraki Oturumlarında "Folklorculuğu Ve Türk Folkloruna Hizmetleriyle Ahmet Kutsi Tecer" Ana Başlığı Altındaki Bildiriler Okundu. Beşinci Oturumu Duayen Folklor Araştırmacısı Ve Yazar Nail Tan Yönetti. Bu Oturum İçin, Nebi Özdemir, "Yerel Folklor Araştırmacılığı Geleneği Ve Ahmet Kutsi Tecer", Ali Yakıcı, "Cumhuriyet Döneminde Âşık Sanatının Doğuşu, Gelişmesi Ve Eğitime Katkısında Ahmet Kutsi Tecer'in Rolü: Âşık Veysel Örnegi" Betül Görkem "Ahmet Kutsi Tecer'in 'Şehir Konulu Destan' Örneklerinin İncelenmesi" Burhan Kaçar, "Ahmet Kutsi Tecer Ve Halk Bilgisi Derneği", Gamze Köse "Sivas Folkloru Dergisinde Ahmet Kutsi Tecer" konularında Bildiri Hazırlamışlardı.

Altıncı oturumun başkanlığını Prof. Dr. Nebi Özdemir yaptı. Prof. Dr. Naciye Ata Yıldız "Ahmet Kutsi Tecer'in "Koçyiğit Köroğlu" İsimli Eserinde Halk Kültürü Ve Edebiyatı Unsurları ", M. Sabri Köz ""Ahmet Kutsi Tecer ve Aşıklar" Hayrettin İvgin, "Ahmet Kutsi Tecer'in Türk Halk Kültürü, Halk Edebiyatı Aşık Edebiyatı İle İlgili  Çalışmaları " Necdet Kurt "Ahmet Kutsi Tecer'in Önemli Tespitlerinden Cezayir Türkülerinin Anadolu'daki Şekil Değişimi Üzerine Görüşler", Kadir Pürlü "Ahmet Kutsi Tecer'in Kalem Mecmuasında Yayınlanmış Folklor İçerikli Yazıları " konulu araştırmalarını dile getirdiler. 

Sempozyumun Yedinci oturumunda "Folklorculuğu ve Türk Folkloruna Hizmetleriyle Ahmet Kutsi Tecer" konusuna devam edildi. Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu, "Ahmet Kutsi Tecer ve Köylü Temsilleri Araştırmalarının Panoramas", Metin Turan, "Ahmet Kutsi Tecer - Şerif Baykurt Mektuplaşmaları Işığında Tecer'in Halk Ovunları Üzerine Çalışmaları",  Dr. Süleyman Şenel,  Efdal Sevinçli,  hmet Kutsi Tecer: Türk Halk Ovunlarının Peşinde", Efdal Sevinçli, Ahmet Kutsi Tecer'in Tivatro Dünvası" Ve Prof. Dr. İsmet Çetin "Mitolojiden Tivatroya: Koçyiğit Köroğlu" konularında görüşlerini sundular. Mazeretleri nedeniyle gelemeyenlerin bildirileri okundu. 

Ahmet Kutsi Tecer Sempozyumu, Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi Vehbi Cem Aşkun salonunda Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu başkanlığında ve Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan, Prof. Dr. Ayşe Yücel Çetin, Dr. Süleyman Şenel, Nail Tan ve M. Sabri Koz'un katılımıyla yapılan değerlendirme oturumuyla sona erdi. Ahmet Kutsi Tecer'in çeşitli yönlerini dile getiren kırka yakın bilim adamı, araştırmacı, yazar, vefa göstermiş olmanın gönül huzuru içinde ve tatlı güzel Sivas anılarını dağarcığına yerleştirmenin güzelliği ile vedalaştı.