Havaların yavaş yavaş ısınması ve bahar aylarının gelmesi ile birlikte düğün sezonunun açıldığı şu günlerde, yeni sezon gelinlerinin dünya trendlerine uygun olarak tercih edebilecekleri saç ve makyaj uygulamalarını Saç-Makyaj Uzmanı Ömer Durak ile birlikte ele aldık. Yeni sezonda karşılaşacağımız gelin saçı modelleri arasında son yılların popüler modeli örgü saçlar, geline asi bir hava katan saçaklı ense topuzları ve modern hayatın vazgeçilmezi dinamik bir görünüm sağlayan at kuyruğu modelleri bulunuyor.

Çarpıcı Ve Kendinden Emin

Gelinlere her zaman olduğu gibi ilk tavsiyem makyaj için gerçekten uzman kişilerle çalışmaları. Gerçek bir uzman sizi trendlere, yüzünüzün şekline, cildinizin rengine ve tarzınıza göre yönlendirebilir. Düğün günü çekilen fotoğraflarınızın zamansız olması ve bundan yirmi yıl sonra dahi modern görünebilmesi için makyaj alanında profesyonellerle çalışmayı ihmal etmemelisiniz.

Yeni sezonda gelin makyajı denildiğinde aklımıza ilk gelen biraz iddialı olmakla birlikte bordo ve mürdüm rengi rujlar. Göz makyajınızı soft, pastel tonlarda tercih edecekseniz muhakkak önerdiğim koyu bordo rujlar hem fotoğraflarda hem de düğün gününüzde beyazlar içindeki size bakıldığında çarpıcı ve özgüvenli bir görünüm sağlayacaktır. Bir diğer alternatif olarak rujda nude tonlarının hakimiyetini sürdürdüğünü yeni sezonda da göreceğiz.

2016 Gelin Makyaj Modası

Göz makyajına gelirsek kıvrımlı ve gerçekten dolgun görünümlü kirpikler, muntazam çekilmiş kuyruklu eyelinerlar, bronz ve kahverengi farlar ilk tercihimiz olacak. Sıcak havalara yakışan ve geline masumiyet katan şeftali renkli allıklardan yine vazgeçemeyeceğiz.

Gelin makyajında önemli bir diğer konu ise yüzün kontürlerinin muntazam bir şekilde yapılmış olması. Gelinin yüzünde arka plana atmak istediği kısımlar ya da ön plana çıkarmak istediği kısımlar var ise gerekli yerlerin makyajla kontürlenerek istenilen duruma getirilmesi gerekiyor.

Yaz aylarında gelinlere iddialı olabilecekleri fakat aynı zamanda rahat da kullanabilecekleri bir makyaj yapmak çok önemli. Düğün organizasyonun açık-kapalı alanda gerçekleştirilmesi, gelin arabasının üstünün açık olması, gelinliğin modelinin detayları gelinlerimizin saç ve makyaj konusunda karar aşamasında dikkat etmesi gereken diğer unsurlar.

Romantik ve Naif  Trend: Örgü

2016 Gelin Makyaj ModasıBirkaç sezondur giderek artan bir ivme ile gelin adaylarının hayallerini süsleyen, romantik trend saç örgüleri 2016 yılında da popüler olmaya devam ediyor. Tercih edenin tarzına hem asil bir dokunuş hem de masumiyet katan örgü detayı ister tüm saçınızda isterseniz saçınızın bir kısmında uygulanabiliyor.

Kendi saçınız kullanılarak örgüden bir taç yapmak yeni sezonda da sıklıkla karşılaşacağımız bir gelin saçı modeli. Bunun yanı sıra yeni sezonda uzun saçlarda doğallığın simgesi ve geline country havası katan gevşek yapılmış örgüler ve canlı çiçeklerle süslenmiş yarım örgüler tercih edilecek. Saçını düğün günü açık olarak kullanmak isteyen gelinlerin ise tercihi saçlarının arasına eklenecek renkli örgüler ya da kendi saçlarının ince ince örülmesi ile oluşturulan romantik ve gençleştirici detaylar olacak. Özellikle düğününü açık mekanda organize edeceklerin ya da düğün fotoğraflarını doğada çektireceklerin kullanabileceği örgü modelleri ile hem şık hem de naif bir görünüm elde edebilirsiniz. Fransız Topuzu dediğimiz örgülü topuzlar ise daha çok otel ve tarihi mekanlarda düğün yapacakların tercihi olacak. İster sepet görünümü sağlanmış bir saç modeli ile ister dağınık örgü topuzdan oluşan bir gelin saçı ile gelinler kendilerini gün boyu rahat ve kusursuz hissedebilir.

Bir Klasik: At kuyruğu

2016 Gelin Makyaj ModasıYeni sezonda düğün gününde zarif bir görünüm elde etmek isteyen gelinlerin bir diğer tercihi de at kuyruğu modeli olacak. Özellikle gelinlikte bulunan açık sırt detayını da vurgulamak için ideal olan bu model boynu ince ve uzun gösterdiği için de tercih ediliyor. Pek çok gelinlik modeli ile kullanılabilen at kuyruğu modeli örgüler ile detaylandırılarak daha iddialı bir modele dönüşebiliyor. Dinamik ve güçlü bir tercih olan bu modeli zarif aksesuarlar ve iddialı bir göz makyajı ile tamamlamak çok moda. Hem düz hem kıvırcık saç ile uygulanabilecek olan at kuyrukları kulağa ilk başta düğün günü için basit bir seçenek olarak gelse de detaylara inince modelin gösterişli bir gelin saçına dönüşebileceğini görüyoruz. Kabartılmış saçlar, yandan yapılan at kuyrukları, örgü uygulamalar ya da ek saçlar katılarak yapılmış at kuyrukları ile gelinler hem gün boyu rahat hareket edebilecekler hem de yeni sezonun modasını kendi düğün fotoğraflarına da yansıtmış olacaklar.

Asi ve Modern: Saçaklı Topuzlar

Gelin saçı denildiğinde akla ilk gelen ensede yapılmış topuzlar yeni sezonda modern bir değişimle karşımıza çıkıyor. Tercih eden geline biraz asi, biraz iddialı bir hava katan saçaklı topuzlar alışılagelmişin aksine ensede yapılan topuzlar ile birleşiyor. 2016 Gelin Makyaj ModasıBir Hollywod yıldızı gibi görünmek isteyen gelin adayları için uygun bir trend olan bu topuzları büyük aksesuarlarla, özellikle gelinliğe ve tarza uygun küpeler ile birleştirerek kullanmak gelin adaylarının tercihi olacak. Ensede yapılan dağınık topuzlar ile gelinliğinizin ön kısmının detaylarını ortaya çıkarabilir, soft bir göz makyajı ile topuzunuzun size kattığı çarpıcı vurguyu yumuşatabilirsiniz. Yılın bir diğer trendi olan örgü modellerini topuzunuzla birleştirmek ya da saçınıza düğüm atılmış gibi doğal bir görünüm katmak da mümkün. Son yıllarda trend olan dağınık ve rahat bırakılmış topuzların yeni bir versiyonu olarak ele aldığımız bu modellerde, hafif dalgalı saçlar kullanarak rahat ama oldukça doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.