Bu hafta çok üzüldüğümüz bir kaybımız oldu. Yediden yetmiş yediye kendini sevdiren başarılı, hanımefendi olan sanatçı Ayten Gökçer’i kaybettik.

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Ayten Gökçer, 84 yaşında bu hafta başında sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

İlk duyuruyu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptı. Bakan, sanatçının vefatına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sinema ve tiyatromuzun duayenlerinden Ayten Gökçer'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sanatıyla ardında derin izler bırakan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." diyerek bu acı kaybı duyurdu.

Ayten Gökçer'in kızı Aslı Gökçer Oba, annesinin vefatını "Acı kaybımız... Merhum devlet sanatçısı, Prof. Dr. Cüneyt Gökçer'in eşi, Aslı Gökçer Oba'nın annesi, Kerem Oba'nın kayınvalidesi, Efe Rıza Zorlu ve Yonca Oba'nın anneannesi Ayten Gökçer 14.05.2024 günü hakkın rahmetine kavuşmuştur" sözleriyle duyurdu. 

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da bir açıklama geldi bu acı kaybımızla ilgili; “Türk tiyatrosunun ve sinemasının usta ismi Ayten Gökçer’i rahmetle yâd ediyorum. Kıymetli sanatçımızın sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum”

Bu açıklamadan sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve  İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da benzer açıklamalarla üzüntülerini dile getirdiler.

Uzun süredir sağlık problemleri yaşayan usta oyuncu Ayten Gökçer, 2017'de felç geçirmişti. Her zaman mütevazi bir hayat yaşayan usta oyuncu bu rahatsızlığından sonra iyice kendini eve kapatmıştı. 

Her kes tarafından çok sevilen hürmet edilen hiç bir zaman çizgisini bozmayan, sadece işi ile konuşulan yeri dolmayacak başarılı bir  oyuncuydu. 

Usta sanatçı kariyeri boyunca birçok ödüle değer bulunan sanatçı, 1988'de Devlet Sanatçısı unvanına sahip oldu.

Bu dünyadan başarılı çok sevilen bir ünlümüz daha geldi ve geçti.

Mekanı nur olsun.

Haftaya görüşene kadar sevgiyle kalın.