42 haftalık nefes kesen maratonu şampiyonluk ile noktalayan Beşiktaş, Türkiye Kupasını da müzesine götürerek sezonu çifte kupa ile tamamlamak istiyor. Şampiyonluğu elde ettiği Göztepe maçından sonra İzmir’de kampa giren siyah beyazlılar yüksek moral ve motivasyon ile Antalyaspor karşısına çıkacak.

Ersun Yanal’ın başında olduğu Antalyaspor’da Türkiye Kupasını müzesine götürmek istiyor. Antalyaspor, bu sezon Beşiktaş’ın yenemediği tek takım olarak dikkat çekiyor. Beşiktaş bu sezon süper ligde karşı karşıya geldiği 20 rakibinden 19’u karşısında en az 1 galibiyet elde ederken, yalnızca Antalyaspor karşısında galibiyet alamadı.

Sezonun ilk yarısında oynanan mücadele 1-1 beraberlikle sona ererken, ligin ikinci yarısındaki karşılaşma da aynı skorla sonuçlanmıştı. İki takım bugüne kadar resmi karşılaşmalarda 56 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 38’inden Beşiktaş galibiyetle ayrılırken, 11 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. 7 maçta Antalyaspor rakibini mağlup etmeyi başardı.

Teknik Direktör Sergen Yalçın Türkiye kupasını da kazanarak çifte kupa ile başarısını taçlandırmak istiyor. Ersun Yanal, Antalyaspor’u kupa şampiyonu yaparak kariyerindeki başarılara bir yenisini eklemek istiyor. 42 haftalık Süper Lig heyecanı Beşiktaş’ın şampiyonluğu ile sona erdi. 2020-2021 sezonuna Türkiye Kupası finaliyle veda edeceğiz. Umarım izleyenlerin keyif aldığı bol gollü finale yakışır bir mücadele izleriz.

Türk futbolunda Sergen Yalçın dönemi…

Sergen Yalçın’ın bu başarısı Türk futbolunda yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Mustafa Denizli, Fatih Terim, Şenol Güneş üçlüsü uzun yıllar Türk futbolunun Milli Takım ve kulüpler düzeyinde alternatifsiz isimleri olarak bugüne kadar geldiler. Hala bu üçlünün alternatifi çıkmadı. Aykut Kocaman, Ersun Yanal, Ertuğrul Sağlam, Okan Buruk şampiyonluk yaşayan diğer hocalar olmasına rağmen her zaman bu üçlünün gölgesinde kaldılar.

Beşiktaş’ın başında şampiyonluk yaşayan Sergen Yalçın’ın efsane üçlünün gölgesinde kalmayacağını düşünüyorum. Sergen Yalçın futbolculuk döneminden gelen baskın karakterini, karizmasını Teknik Direktörlük döneminde de sürdürerek efsane üçlünün arasına girecektir.

Sakın kimse yanlış anlamasın, Aykut Kocaman, Ersun Yanal, Ertuğrul Sağlam ve Okan Buruk hepsi kariyerli, başarılı hocalar ancak futbol lobilerinin kariyerleri kadar güçlü olmadığını düşünüyorum. Sergen Yalçın isminin ise spor basınında ve kamuoyunda güçlü bir lobisi olduğu görülüyor.

Sergen hoca bence sahadaki duruşuyla, basın toplantılarındaki üslubuyla lobisinin güçlü olacağını gösterdi. Başarılarda övülüp göklere çıkarılırken, başarısızlıkta yerden yere vurulup acımasızca eleştirileceğinin farkında olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda; baskın karakteri ile bu durumun üstesinden gelerek Türk futbolunun dördüncü büyük teknik direktörü olacaktır.

Türk futbolunun en yetenekli futbolcularının başında gelen Sergen Yalçın, Avrupa’nın en büyük kulüplerinde forma giyebilecek potansiyele sahipken, futbolculuk kariyerini Türkiye’de tamamlamıştı. Sergen Yalçın’ı Teknik Direktörlük kariyerinde göstereceği performans ile Avrupa’nın dev kulüplerinin başında görebiliriz. Şimdiden bazı tekliflerin geldiğini duyuyorum. Ancak Sergen hocanın Beşiktaş ile ligde ve Avrupa’da önemli başarılar elde etmeden Avrupa’ya gitmeyeceğini düşünüyorum. Sergen hoca zamanı gelince Avrupa’dan gelecek en mantıklı teklifi kabul ederek ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil edecektir.