2013-2014 sezonunda Gölcükspor alt yapısında futbola başladı. Ardından Hisareyn ve Başakşehir alt yapılarında oynadı. Başakşehir U21 takımına yükseldi, Bodrumspor’a kiralık olarak gitti. Karacabey Belediyespor’a bedelsiz olarak gönderildi. 2019-2020 sezonunda Karacabey’den 24 Erzincanspor’a yine bedelsiz gitti.2020-2021 sezonunda bedelsiz Galatasaray’a transfer oldu.

Gölcük’te beliren yıldız İzmir’de parlayarak Türk futbolunu aydınlattı. Muhammed Kerem Aktürkoğlu 22 yaşında ilk 11’de çıktığı Göztepe maçında üç gol atarak beş yıl sonra Galatasaray formasıyla hat-trick yapan ilk yerli futbolcu oldu.

Galatasaray İzmir’de tamam mı devam mı maçına çıkarken, Falcao ve Mostafa Mohamed gibi yıldızları sahada yoktu. Teknik Direktör Fatih Terim, yıldız futbolcularının yokluğunda sahaya 21 yaşındaki Halil Dervişoğlu ve 22 yaşındaki Kerem Aktürkoğlu’nu çıkardı.

Maçın 8’inci dakikasında Fousseni Diabate’nin muhteşem golüyle İzmir temsilcisi Göztepe 1-0 öne geçti. Diabate’nin muhteşem golü yılın en iyisine aday jeneriklik bir goldü. Maç sonrasında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Göztepe’ye pozisyon vermeden kazandıklarını anlatırken, bir gol yedik ama tek tesellimiz çok iyi bir gol yedik dedi.

Karşılaşmanın 19’uncu dakikasında Türk futbolunun yeni yıldızı sahneye çıktı. 21 yaşındaki genç yıldız Halil Dervişoğlu’nun ara pasına hareketlenen Kerem güzel bir vuruşla eşitliği sağladı. 39’uncu dakikada bu kez Taylan’nın ara pasına hareketlenen Kerem yine güzel bir vuruşla takımı öne geçirdi. 64. dakikada Halil Dervişoğlu’na ceza sahasında yapılan faule maçın hakemi Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına yine Kerem Aktürkoğlu geçti ve takımını iki farklı öne geçiren gole imzasını attı. Kerem bu golle sarı kırmızılı forma ile 5 yıl aradan sonra hattirick yapan ilk yerli futbolcu olarak tarihe geçti. Galatasaray bu skorla şampiyonluk umutlarını devam ettirmeyi başardı. Karşılaşma sonrası Kerem ve Halil’in performansları izleyenlerin beğenisini kazandı.

Falcao, Mostofa Mohamed gibi yıldızlarından yoksun sahaya çıkan Galatasaray genç futbolcuları Kerem ve Halil’i Türk futboluna kazandırdı. Kerem’in penaltısı sonrasında saha kenarında ısınan takım arkadaşları hep birlikte onu alkışladı. Bu çok güzel bir görüntüydü, ısınmayı bırakarak hep birlikte genç futbolcuyu alkışlayan tecrübeli takım arkadaşları oyuncuya moral ve özgüven verdiler. Karşılaşma sonrasında maçın topunu alan genç futbolcu uçakta hocası Fatih Terim’e imzalatarak başarısını tescilledi.

Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlunun başarılı performansları yükselişte olan A Milli Futbol Takımımızın kadrosuna iyi bir alternatif oluşturacaktır. Kerem sezon başından buyana sonradan oyuna girdiği maçlarda gösterdiği performansla ilk 11’e göz kırpıyordu. Sakat ve cezalı futbolcuların forma giyemediği bir haftada sahaya çıkarak verilen şansı çok iyi kullandı. Halil Dervişoğlu’da ilk defa ilk 11’de çıktığı maçta üstün bir performans sergileyerek gelecek için umut verdi.

Tecrübeli Teknik Direktör Fatih Terim iki genç futbolcuyu Türk futboluna kazandırdı. Takım arkadaşları abilerinin desteğiyle Kerem ve Halil’in bundan sonra çok çalışarak üzerine koyarak verilen bu şansı en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum.