Ankara’da medikal ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteren şirket sahibi İsmail Hakkı Pamukoğlu, 2026 yılının bu hareketli günlerinde sabah saat 10.00 sıralarında telefonuna gelen bildirimle sarsıldı. Hesabına, hiç tanımadığı İstanbul merkezli bir kuyumcu firmasından tam 426 bin lira yatırılmıştı. Pamukoğlu, herhangi bir ticari bağı olmayan bu paranın izini sürmek için hemen harekete geçti.

İSTANBUL’DAKİ KUYUMCUDAN "BİZ GÖNDERMEDİK" YANITI

Paranın yanlışlıkla gönderildiğini düşünen Pamukoğlu, internet üzerinden ulaştığı İstanbul’daki kuyumcu firmasını aradı. Ancak aldığı cevap olayı daha da karmaşık bir hale getirdi. Firma yetkilileri, hesaplarını kontrol ettikten sonra "Biz böyle bir para transferinde bulunmadık" diyerek parayı reddetti. Kendi kuyumcusunun Ankara’da olduğunu belirten Pamukoğlu, "Şu an alıcısı muamma bir para var ortada. Ne yapacağımı şaşırdım" diyerek yaşadığı çaresizliği dile getirdi.

"KARA PARA AKLAMA" ŞÜPHESİYLE POLİSE GİTTİ

Meblağın yüksekliği nedeniyle kara para aklama şüphesine düşen ve mesuliyet altında kalmaktan çekinen iş insanı, durumu hem bankasına hem de emniyet birimlerine bildirdi. Banka merkezinin durumu olağanüstü değil olarak nitelemesi ve iade işleminin uygulama üzerinden yapılamaması ise süreci kilitledi. Pamukoğlu, "Polis yasadışı bir durum görünmediğini söyledi ancak firmanın parayı kabul etmemesi olayı bambaşka bir boyuta taşıdı" ifadelerini kullandı.

SAHİBİ ÇIKMAZSA ÖĞRENCİLERE BURS OLACAK

Halen hesabında duran 426 bin lira için bir süre daha bekleyeceğini ifade eden Pamukoğlu, helal olmayan bir paraya dokunmak istemediğini vurguladı. Ankara’daki ofisinde paranın gerçek sahibinden veya bankadan gelecek haberi bekleyen Pamukoğlu, "Bir hafta daha bekleyeceğim. Eğer paranın gerçek sahibi çıkmazsa veya banka bir çözüm üretmezse, bu parayı öğrencilere burs olarak vereceğim ya da bir hayır kurumuna bağışlayacağım" dedi.

Kaynak: İHA