Meteoroloji’nin uyarısının ardından Doğu Akdeniz’i sağanak ve fırtına vurdu; Adana, Mersin ve Hatay’da ağaçlar devrildi, çatılar uçtu, cadde ve iş yerlerini su bastı. Osmaniye’de dere yatağında mahsur kalan servis aracı ekiplerce kurtarılırken, Mersin ve çevresinde deniz taşma noktasına geldi, seralar ve tarım alanları zarar gördü.

Son 1 haftadır etkili olan sağanak ve fırtına, Akdeniz Bölgesi’nin doğusundaki Adana, Mersin ve Hatay'da yaşamı olumsuz etkiledi. MGM'nin uyarı verdiği kentlerde sabah saatlerinde fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. Üzerine ağaç parçaları düşen bazı araçlar zarar gördü. Pek çok cadde ve sokak ile ev ve iş yerini su bastı. Yayalar ve trafikteki sürücüler zor anlar yaşadı. Mersin'de sağanak ve fırtına nedeniyle deniz taşma noktasına gelirken, merkez Akdeniz ilçesinde balıkçı barınağında bağlı olan teknelerin batma tehlikesi ortaya çıktı.

Hatay'da bazı yapıların çatıları uçtu. Belediye ekipleri çalışma başlattı. İskenderun ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle Atatürk Anıt Alanı'nda ramazan ayı için kurulan yöresel pazar alanındaki stantlar zarar gördü. İlçede sağanağın ardından gökkuşağı çıktı. Samandağ ilçesinde ise etkili olan fırtına nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Sahildeki bazı iş yerlerinin şemsiyeleri ile masaları, fırtına nedeniyle devrildi.

Servis midibüsü mahsur kaldı

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde sağanağın ardından debisi artan Karaçay Deresi'nden geçmeye çalışan sürücüsünün kullandığı işçi servisi midibüsü, dere yatağında mahsur kaldı. İhbarla bölgeye belediyeye ait iş makineleri ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, akıntıya karşı çalışma yürüterek servis aracını halatlarla güvenli bölgeye çekti. Servis aracının işçileri bıraktıktan sonra dönüş yolunda olduğu, araçta sürücü dışında yolcu bulunmadığı bildirildi. Diğer yandan ilçe merkezinde Atatürk Caddesi'ndeki Toprakkale Dolmuş Garajı ile Yüksel Uluğ Stadyumu arasındaki yol, yoğun yağış nedeniyle tek yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

Evin üzerine ağaç devrildi

Mersin'in Erdemli ilçesinde de müstakil bir evin üzerine, fırtına nedeniyle ağaç devrildi. Evde hasar oluşurken; belediye ekipleri, ağacın kaldırılması için çalışma başlattı. Tarsus ilçesi Çevreli Mahallesi'nde bir caminin minaresi fırtına nedeniyle eğildi. Egemen Mahallesi'ndeki seralar sağanak nedeniyle zarar gördü. İşçilerin kaldığı çadırlar ile araçlar da su altında kaldı. Diğer yandan Halil Atılgan Toroslar Yörük Müzesi'nin istinat duvarı çöktü. Anamur ilçesinde oluşan hortum da plajdaki işletmelere ait malzemelere ve tarım arazilerine zarar verdi.

Kaynak: DHA