Çin devlet televizyonu CCTV'nin özel yılbaşı gala yayınına insansı robotların kung fu gösterisi geceye damga vurdu. Çocuklarla robotların birlikte yaptığı gösteri büyük beğeni topladı.

Çin geleneksel dövüş sanatı kung fu figürlerini sunduğu gösteride robotların hareketleri gerçek dövüşçüleri aratmadı. Gösteri videoları sosyal medyada da çok paylaşıldı.

Çinli robotik şirketi Unitree tarafından geliştirilen "H2" model insansı robotlar, Hınan eyaletindeki Tagou dövüş sanatları okulundan öğrencilerle sahnede bir gösteri düzenlendi.
GEÇTİĞİMİZ YIL ÇİN DANSLARINI YAPMIŞLARDI
Robotların asa, kılıç, nunçaku gibi aksesuarları kullanması, uçan tekme ve havada takla gibi çok zor hareketleri rahatça yapması ise dikkat çekti. Unitree'nin 'H1' model insansı robotları, geçen yılki galada da geleneksel Çin halk dansları gösterisi düzenlemişti.
'GERÇEK Mİ DEĞİL Mİ'? GÖRENLER İNANAMADI!
Çin'de ay takvimine göre yeni yılın kutlandığı Bahar Bayramı galasında insansı robotların yer aldığı kung fu gösterisi sahnelenince görüntülere yorum yağdı. Sosyal medyadan 'terminatör gerçek oldu' yorumunu yapan da var 'bunlar seneye dünyaya savaş açar' diyenlerde bulunuyor.
'MÜTHİŞ KORKUTUCU'
Sosyal medyada çok fazla paylaşılan görüntülerle ilgili olarak "Video gerçekse şayet. Olası bir 3. Dünya Savaşı'nda teknolojisi gelişen ülkelerin ürettiği Robotlar ve insanların savaşını görebiliriz. Müthiş korkutucu" şeklinde de yorum yapılırken başka bir yorumda ise 'Şaka değil yakında oturup izleyen bunlar olur' da denildi.





