Korona virüs salgını nedeniyle geçtiğimiz sezon küme düşmenin kaldırılmasıyla 21 takımla başlayan ligde, şampiyonluk heyecanı son haftaya kaldı. Süper Lig tarihinde ilk defa böyle bir heyecana şahit oluyoruz. İstanbul’un üç büyük kulübü ligin son haftasına şampiyonluk iddiasını koruyarak giriyor. Beşiktaş ile Galatasaray 81 puan ile ilk iki sırada yer alırken, Fenerbahçe 79 puan ile hemen arkalarında yer alıyor.

Artı 2 averaj ve gol üstünlüğü ile Galatasaray’ın önünde lider olan Beşiktaş İzmir deplasmanında Göztepe ile karşılaşacak. İkinci sıradaki Galatasaray Türk Telekom’da Malatyaspor’u ağırlayacak. Fenerbahçe ise Kayserispor deplasmanında ligi tamamlayacak. Süper Lig’de 2020-2021 sezonunda şampiyon ve küme düşen son takım, bugün oynanacak olan maçlarla belli olurken, 42 haftalık nefes kesen heyecan bugün sona erecek.

Şampiyonluk ihtimalleri Süper Lig'de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray'ın da Helenex Yeni Malatyaspor'a puan kaybetmesi halinde şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Beşiktaş'ın Göztepe'yi tek farkla yenmesi ve Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor'u 4'den az farkla mağlup etmesi durumunda da şampiyonluk sevincini, genel averajda rakibine üstün olan siyah-beyazlılar yaşayacak. Beşiktaş ile Galatasaray'ın yenilmesi ve Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesi halinde yine gülen taraf averajla siyah-beyazlılar olacak.

Ligde averajla ikinci sırada yer alan Galatasaray, Yeni Malatyaspor'u yenmesi ve Beşiktaş'ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak. Galatasaray'ın berabere kalması ve Beşiktaş'ın maçını yitirmesi halinde yine sarı-kırmızılılar kupayı müzesine götürecek. Galatasaray'ın maçını en az 4 farkla kazanması ve Beşiktaş'ın 1 farkla rakibine üstünlük kurması halinde de sarı-kırmızılılar kupaya uzanacak.

Fenerbahçe için ise tek şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Olası puan eşitliklerinde averajla rakiplerinin gerisinde kalacak sarı-lacivertli takım maçını kazanıp, Beşiktaş ve Galatasaray'ın yenilmesi halinde kupayı kaldıracak.

Süper lige veda edecek son takımda belli oluyor.

Bugün oynanacak maçlar neticesinde süper lige veda edecek son takımda belli olacak. Yukatel Denizlispor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve MKE Ankaragücü'nün veda ettiği ligde küme düşen 4. ve son takım da bugün belli olacak.

Ligde 41 puana sahip Hes Kablo Kayserispor ya da 38 puanı bulunan Gençlerbirliği, küme düşecek. Son maçında Fenerbahçe'yi konuk edecek Kayserispor, rakibi karşısında puan alması halinde Gençlerbirliği lige veda edecek. Kayserispor'un Fenerbahçe'ye mağlup olması ve Gençlerbirliği'nin deplasmanda karşılaşacağı Trabzonspor'a üstünlük kurması halinde ise ikili averajda rakibinin gerisinde bulunan Hes Kablo Kayserispor, TFF 1. Lig'e düşecek.

TFF. 1. Ligden Süper Lige çıkan iki takım geçen hafta belli olmuştu. Adana Demirspor TFF birinci ligin şampiyonu olarak 26 yıl sonra Süper Lige geri dönmüş. Giresun spor ise lig ikincisi olarak 44 aradan sonra Süper lige çıkmıştı. Süper Lige çıkacak üçüncü ve son takım play-off maçları sonrasında belli olacak.

17-18 Mayıs’ta oynanacak yarı final ilk maçlarının rövanşları 22 Mayısta yapılacak. Altay- İstanbulspor, Samsunspor- Altınordu takımları arasında oynanacak maçların galipleri 26 Mayısta Süper lige çıkmak için karşı karşıya gelecek.

Lig bitiyor ama futbol heyecanı devam ediyor.  

Süper Lig bugün oynanacak maçlar ile sona erecek ancak futbol heyecanı devam edecek. Korona virüs salgını nedeniyle geçen yıl yapılamayan Euro 2020 bu sene düzenlenecek. 12 Haziranda başlayacak turnuva 12 Temmuz’da sona erecek. A Milli Takım teknik Direktörü Şenol Güneş Euro 2020’de mücadele edecek 30 kişilik kadromuzu açıkladı.

A Milli Takım kadrosunda Avrupa’nın 15 kulübünden futbolcu yer alıyor.

Teknik Direktör Şenol Güneş'in açıkladığı Milli Takım'ın aday kadrosunda Avrupa'nın önemli kulüplerinden 15 futbolcunun bulunması dikkat çekti. Kadroda Juventus, Liverpool, Milan, Lille gibi önemli takımlarda forma giyen futbolcularımız yer alırken; Avrupa kulüplerinden toplam 15 futbolcu kadroda bulunuyor. Üç büyüklerden ise toplamda 8 futbolcu eklenirken; tecrübeli teknik adam, 30 kişilik kadronun 26'ya düşeceğini belirtti.

Buna göre A Milli Futbol Takımımızın Euro 2020 kadrosuna davet edilen futbolcuların takımlara göre listesi şöyle;

Avrupa Ligleri

Lille: 3

Sassuolo: 2

Leicester: 2

Juventus: 1

Liverpool: 1

Milan: 1

Le Havre: 1

West Bromwich: 1

Feyenord: 1

Getafe: 1

F. Düsseldorf: 1

Süper Lig

Galatasaray: 3

Fenerbahçe: 3

Beşiktaş: 2

Başakşehir: 2

Trabzonspor: 2

Alanyaspor: 1

Göztepe: 1

Çaykur Rizespor: 1

A Milli Takımımız iyi bir jenerasyon yakaladı. Milli takıma Avrupa’nın 15 kulübünden futbolcu katılması turnuva öncesi bizleri heyecanlandırdı. Süper Lig takımlarımızın formda 15 futbolcusunun katılımıyla güçlü bir kadromuz oluştu. Kamp dönemi sonrasında kadromuz 26’ya düşecek ve Avrupa Futbol şampiyonasına iddialı bir kadro ile gideceğiz.

Avrupa, Avrupa duy sesimizi, işte bu Türklerin ayak sesleri…

Bu sene o sene olsun, 2004 yılında komşumuz Yunanistan’ın yaptığını bizde yapabiliriz. Neden olmasın Şenol Güneş ve öğrencilerine güveniyor, şampiyonluk bekliyoruz. 84 milyon tek yürek bu zaferi bekliyoruz. Korona virüs salgını nedeniyle kapandığımız evlerimizde 12 Temmuz’da ikinci bayramı yaşamak istiyoruz.