A Milli Takım, ilk karşılaşmada 2-0 yendiği geçen yılın şampiyonu Fransa karşısında tarih yazmaya devam etti. Mert Günok’un kalede devleşerek geçit vermediği Fransa, ardı ardına geliştirdiği ataklarla aradığı golü ikinci yarının ortalarında bulabildi. Fransız seyirciler ikinci golü beklerken, muhteşem bir orta ve adeta iğne deliğinden topu geçiren bir kafa vuruşuyla gelen golümüz, Türkiye’yi sevince boğdu. Karşılaşma Paris’te oynansa da, tribünlerde Türk seyirciler çoğunluktaydı. Millilerimiz gelen muhteşem golle, Paris’ten Barış Pınarı Harekâtı’na selam çakmayı ihmal etmedi.

Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde adeta 2002’deki ruhu tekrar yakaladı. O yıllarda takım Dünya Şampiyonası’nda devleşirken, Şenol Güneş’in kıyafeti tartışılıyordu. Burnundan kıl aldırmayan bazı spor yazarları, sanki ağızlarında gümüş kaşıkla doğmuş gibi “asilzadelik” taslıyor, Şenol hocayı spor adamı kimliğiyle değil, kıyafetiyle eleştiriyordu. Son dünya şampiyonunu yenen, grubu lider olarak bitirme umudu saçan Şenol hoca, gravatının rengini tartışanlara Paris’ten hakettikleri tokadı çakmış oldu.

Lucescu’ya ödenen milyonlarca Euro tazminat bile Şenol hocanın gravatı kadar tartışılmadı, konuşulmadı. Uçakta gazeteci döven, federasyon ve milli takım yöneticilerine küfreden, arkadaşına silah çeken, hastanede kurşun sıkan, milli takımda prim kavgası yapan futbolcular da…

Adanaspor’un üçüncü kalecisini milli kadroya katıp primden pay verenler, kalesinde devleşen ve Fransa karşısında takımı hezimetten kurtaran Mert Günok’u görünce yüzleri kızarıyor mu acaba?

Mert’in önünde Çağlar, Melih, İrfancan, Kaan, Zeki, Mahmut’la gençleşen takımda bugün kolej havası esiyor. Yeni jenerasyon, Fransa karşısında sergiledikleri olağanüstü performansla gelecek için de umutlarımızı diriltti.

Daha bir yıl önce milli maç yerine kıytırık TV dizisi izleyen seyirciden, Paris’te stadı dolduran 30 bin taraftara ulaşmak da milli takımın oyunu ve coşkusundan kaynaklanıyor. Şenol hoca ile takımın yaydığı pozitif hava, 82 milyonu kucaklıyor.

Fransa’ya teslim olmayarak evinde 1 puana razı edip grup lideri olarak dönen A Milli Takım’ımızın hocası Şenol Güneş’i ve tüm takımı tebrik ediyoruz. Bu başarının tesadüf olmadığını, inanmanın ve çalışmanın yanında birlikteliğin sonucu olduğunu görüyor, elbise ve gravat takıntılı olanlara “Susun artık” diyoruz.