Türkiye yine büyük bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Milli mücadelenin başladığı şehir olan Samsun'da düzenlenen " DEAFLYMPİCS 2017" İşitme engelliler olimpiyat oyunları devam ediyor. 1924 yılında 9 ülkenin katılımıyla başlayan işitme engelliler olimpiyat oyunları bugün 97 farklı ülkenin katılımıyla uluslararası büyük bir spor organizasyonu durumunda. Daha önce uluslararası spor organizasyonlarını başarıyla yapan Türkiye Samsun'da gerçekleşen "DEAFLYMPİCS 2017" Olimpiyat oyunlarını da en iyi şekilde organize etmeyi başardı.

Deaflypics yaz olimpiyatlarında mücadele eden Türk sporcularımız bu zamana kadar toplamda 30 madalya kazandı. 97 katılımcı ülke arasında en fazla madalya kazanan ülke Rusya olurken Türkiye 5. sırada yer alıyor. Türk sporcuların uluslararası organizasyonlarda başarı elde etmesi bayrağımızı göndere çektirip istiklal marşımızı okutması bizleri gururlandırıyor. Umarım madalya sayımız daha da artar Türk sporcusunun her alanda başarılı olduğunu dosta düşmana göstermiş oluruz.

Deaflympics İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları aynı zamanda Uluslararası bir sosyal sorumluluk projesidir. 97 farklı ülkeden katılım gösteren işitme engelli sporcuların olimpiyat düzeyinde mücadele etmeleri bu mücadele neticesinde ortaya çıkan başarı hikayeleri, sporun fiziksel ve ruhsal açıdan insan üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koyması bakımından önem arz etmektedir. Bu bağlamda; bu organizasyona yazılı ve görsel medyanın ilgisi, organizasyonun tanıtımının doğru ve etkili yapılması, belirlenen sloganların ve verilen mesajların etkisi bakımından ayrı bir öneme sahiptir. Türkiye'nin bu açıdan baktığımızda bu sınavı da başarı ile geçtiğini düşünüyorum.

Türkiye bir kez daha Uluslararası bir spor organizasyonunu başarı ile tamamlıyor. Karadeniz'in büyük şehir Samsun tesisleriyle, doğal güzellikleriyle organizasyona katılım gösteren binlerce kişiye iyi bir ev sahipliği yaptı diyebilirim. Uluslararası büyük organizasyonlar şehirlere maddi, manevi önemli katkılar sağlıyor umarım bu büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ederiz. Ancak Uluslararası organizasyonları belirleme komitelerinde lobimizin güçlü olmadığı gerçeğini de inkar edemeyiz. 

Türkiye son yıllarda ciddi spor tesis yatırımı yapmasına rağmen özellikle Dünya Olimpiyat oyunlarını ülkemize getiremiyor. Tabii bunun siyasi nedenlerden dolayı ülkemize gelmediğini biliyoruz. Ancak biz tüm bu olumsuzluklara rağmen ev sahipliği yaptığımız organizasyonları başarı ile tamamlıyoruz. Uluslararası Spor organizasyon komiteleri artık siyasi karar vermeyi bırakmalı. Dünyanın beş kıtasını dostluk ve sevgi duyguları içinde birbirine bağlamayı simgeleyen 5 tane iç içe geçmiş olimpiyat halkasının anlamına uygun hareket ederek adil karar vermeli.