Türk Ceza Kanunu'nun 504. maddesinde nitelikli dolandırıcılık diye bir tabir var. Dolandırıcılığın nitelikli olanı da var niteliksiz olanı da var. Nitelikli dolandırıcı öyle sıradan bir insan değil işinin ehli, usta, elinden her iş geliyor o yüzden TCK'da nitelikli dolandırıcı olarak geçiyor sanırım. Adam öyle bir dolandırmış ki helal olsun abime diyorsunuz yani!!!

Son günlerin en gözde nitelikli dolandırıcısı " Çiftlikbank" kurucu sahibi Mehmet Aydın  Uruguay'a kaçmış üstelik Uruguay vatandaşı olup adına kimlik bile çıkarmış. Şimdi diyeceksiniz ki bu kadar kısa sürede nasıl vatandaş olmuş? Sizinki de soru mu canım  adam Türkiye'de 500 bin kişiyi "Nitelikli" dolandırmış yakında Uruguay Devlet Başkanı olursa şaşırmam!!! 

Peki nedir bu Çiftlik Bank'ın hikayesi kimdir bunun sahibi? 27 yaşındaki Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın asıl işi olan arıcılıkla geçimini sağlarken bu projeyi üretmiş. Çiftlik Bank'ı ilk etapta oyun olarak geliştiren Mehmet Aydın, biriken paralarla 4-5 ay sonra Bursa İnegöl'de 250 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğini açmış.

İnternet üzerinden bir oyun olarak kendisi tanımlayan "Çiftlikbank" sanal ortamı yatırımcılara açarak hayvancılık faaliyeti yürütürken, SPK raporuna göre Çiftlik Bank sistemiyle 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL para toplanmış. Yine rapora göre 62 bin 877 kişiye 393.3 milyon TL ödeme yapılmış. Kalan 113.4 milyon liranın ise Kıbrıs'a ve Çitlik Bank CEO'su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarılmış.

SPK şirketin faaliyetlerini incelemeye alarak üyelik alımını durdurdu. Ardından Sermaya Piyasası Kurulu, Çiftlik Bank hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. SPK'dan yapılan açıklamaya göre, Çiftlik Bank sistemi için piramit satış sistemi değerlendirmesi yapıldı. Açıklamanın devamında, hileli işlemler yapıldığı belirtilerek, sisteme para yatıranların zarar görebileceği kaydedildi.

Bu sırada Çiftlikbank'ın kurucusu Mehmet Aydın arkasında yüzbinlerce mağdur bırakarak önce Dubai'ye sonrasında Uruguay'a kaçtı. Çok kâr edeceksiniz vaadiyle sisteme 400.000 TL 1.000.000 TL yatıranlar olmuş ne diyelim para hırsı bazen insanı böyle durumlara düşürebiliyor Allah akıl versin.

Türkiye'de birçok " Nitelikli Dolandırıcı" gördük Selçuk Parsadan, Jet Fadıl bir de Titan Zinciri vardı Kenan Şeranoğlu diye bir adam ağzında kocaman puro ile pistte dans ettiği sahne gözümün önünden gitmiyor. Adam 16 bin kişiyi dolandırdı hapse girdi 2008 yılında afla serbest bırakıldı. 2018 model Mehmet Aydın yaşına, tipine, kılığına kıyafetine bakarsanız bırak para teslim etmeyi bakkala ekmek almaya göndermezsiniz yolunu şaşırır geri dönemez diye! Adam çıtayı yükseltti 500 bin kişiyi dolandırdı.

Türk Sineması bir dönem sosyal mesaj içerikli mizahla bu konuları çok iyi işledi. Bunların başında usta oyuncu rahmetli Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı " Zübük " filmi ve yine usta oyuncu Şener Şen'in başrolünde oynadığı " Dolap Beygiri" ve " Banker Bilo" filmlerini örnek gösterebiliriz. 

2018 Model " Nitelikli Dolandırıcı" Mehmet Aydın'ı bakalım beyaz perdede kim canlandıracak Yeşilçam'dan sosyal mesaj içerikli yeni bir mizah filmi bekliyoruz yetkililere duyurulur.   

UBER ile Taksinin savaşı !!!

Son günlerde haberlerde taksicilerin Ubercilere saldırı haberlerini izliyoruz. Taksiciler ile Uberciler birbirini yerken vatandaş bu duruma ne diyor? Biz gelenekçiyiz Uber de nereden çıktı kardeşim sarı taksiden başkasına binmem diyen de var. Sarı taksi gömleğini çıkarıp biz yenilikçiyiz deyip Uber gömleğini giyen de var. Gelenekçiler Uberin yasal olmadığını savunuyor ve yenilikçilere saldırıyor. Yenilikçiler ise Uber'in yasal olduğunu savunuyor bunun toplumsal bir tepki ve ihtiyaçtan ortaya çıktığını söylüyor. Sonuç olarak kararı yüce Türk mahkemesi verecek ancak karar uzadıkça iki taraf birbirini yemeye devam edecek daha vahim olaylar ile karşılaşmadan mahkemeden bir an önce karar çıkmasını bekliyoruz.