İstanbul'da yaklaşık beş yıl önce narkotik operasyonu gerçekleştirilmişti. Bu operasyonda 'Issız Adam' filmiyle tanınan Cemal Hünal, Çağatay Ulusoy ve şarkıcı Cenk Eren'in yanı sıra bir çok ünlü isim gözaltına alınarak, kan, tükürük ve tüy örnekleri alınmıştı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu operasyonu torbacılara yönelik alınan bir ihbar üzerine başlatmıştı. Uzun süre Narkotik polisi telefon ve fiziki takipte bulunmuştu. Ardından da sabahın erken saatlerinde eş zamanlı operasyon başlatmıştı.

Operasyonda, torbacılardan uyuşturucu alarak kullandıkları öne sürülen şarkıcı Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Cemal Hünal, "Miss Turkey 2011" güzellik yarışmasında 2'nci olan Gizem Karaca, DJ Nuri Kösem, oyuncu Ergün Taş, Selen Katırcıoğlu, Can Yurtsevdi, oyuncu Yusuf Akgün, Ayşe Selin Boronkay'ın da arasında bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmıştı. İşte beş yıl önce yaşananlar bu şekildeydi.

Bu hafta ünlülerin içinde bulunduğu uzun süren bu mahkeme/yargılama sonuçlandı.

Ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in aralarında bulunduğu 34 sanığın yargılandığı "uyuşturucu madde ticareti yapmak" davasında sonuç şu şekilde karara bağlandı;  Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'ya "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası veren mahkeme aynı suçtan Cenk Eren'i ise 6 yıl 3 ay hapse çarptırdı.  Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar beraatlerine karar verilmesini talep etti. Davayı karara bağlayan mahkeme oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün, Hüseyin Orçun Benli, DJ Nuri Kösem ve menajer Ayşe Selin Borankay'a "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5'er yıl hapis kararı  verdi. Mahkeme daha sonra verilen cezada iyi hal indirime giderek bu cezayı 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası ve 80'er lira adli para cezasına çevirdi. Mahkeme davada yargılanan diğer sanıkları da çeşitli miktarlarda hapis cezasına çarptırırken, 6 tutuksuz sanığın ise tutuklanmasını kararlaştırdı. Yargıtay'ın verilen cezaları onaması halinde ünlü isimler cezaevine girecek.

Ünlülerin içinde bulunduğu beş yıl boyunca devam eden ve daha yeni sonuçlanan uyuşturucu suçu davası bu şekilde karara bağlandı.

Bana sorarsanız her zaman olan garibana oluyor! Güçlüler ise işte bu şekilde rahatlıkla sıyrılabiliyorlar. Ve bir kez daha "Hak acaba ne kadar yerini buldu? " sorusunu hepimize sorduruyor.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın!