Beşiktaş Gaziantep karşısında maça ısınamadan altıncı dakikada verilen penaltı ve vidaya gösterilen kırmızı kart karşısında adeta buz kesti. Penaltıyı gole çeviren Patrick Twumasi’nin attığı penaltı golüyle hem maçın başında oyuna 1-0 geride başladı hem de defansta Vida’yı kaybederek oyuna 10 kişiyle devam etti. Hakem Halil Umut’un, Merel ve Vida’ya gösterdiği kırmızı kart tartışmalara açıktı. Ancak her ne hikmetse Beşiktaş aleyhine verilen kartlar insanın aklına şu soruyu getiriyor. Hangi büyük takımlara maçın başında bu kadar kırmızı gösteriliyor. Rakip takım başkanları tacın bile hesabını yaparken, Başkan Fikret Orman, geçen yıl olduğu gibi sezon bittikten sonra fark eder. Beşiktaş mazisini arayan kartal gibi. İlk 15 dakika Gaziantep’in sağlı sollu ataklarını seyrettik. 10 kişi kalan Beşiktaş üç pas yapamayarak Antep’in presi karşısında ileri çıkmakta zorlandı. Gazişehir, arkaya atılan toplarla gollük pozisyonlar üretirken, Beşiktaş için kaleci Karius’un zamanında müdahalesiyle farkın açılması önlendi. İlk 25 dakikada Beşiktaş’ta gol atacak forvet var mı göremedim. Belki Fikret Orman bizim göremediğimiz forveti görüyordur. Gazişehir’in direkten dönen iki top ve kaçırdığı pozisyonlarla Beşiktaş’a herhalde tarihi fark atardı. Beşiktaş’ın sağ-sol bekleri adeta Antepli oyuncuları seyretti.

Atı alan Üsküdar’ı geçecek

İlk 45 dakikada net pozisyon bulan ve hücum organizasyonları üreten Gazişehir seyrettik. Başkan da forvetsiz Beşiktaş’ı dört haftadır taraftara seyrettiriyor. Devre arasında atı alan Üsküdar’ı geçince transfer yapar. Geçen üç sezondaki gibi… Evet bu izlediğimiz takım, Sayın Başkan sizin ve yönetiminizin eseri. İlk devre Beşiktaş kalesinde ikisi direkten dönen 8 şut ve bir şutunu kimse kırmızı karta bağlamasın. Beşiktaş ilk yarı ruhunu kaybetti Sayın Başkan, Şenol Hoca’dan sonra otoritesini,  egosunu Abdullah Hoca’ya kabul ettirir herhalde.

Alkışlar Gazişehir’e

İkinci yarı ilk yarının özeti gibi oyuna başlayan Beşiktaş, Gazişehir’i seyretti. İlk yarı golü atamayan Gazişehir, 58. dakikada Güray’la Beşiktaş kalesinde ikinci golü buldu ve oynayan bir Gazişehir seyrettik. İlk dört haftadaki oyunun sonunda görünen o ki Beşiktaş taraftarı, ligin 15 haftasında herhalde hem Abdullah Hoca’ya hem de Başkan Orman’a iki bilet keser gibi görünüyor. Beşiktaş maçı kazanır-kaybeder ama hiç bu kadar ümidini kaybetmemişti. Milyonlarca taraftar adeta çile çekmeye devam ediyor. Cenk, Abubakar ,Negrado gibi geçmişteki forvetten bugün gol aramak, Beşiktaş’ın başkanının hep dediğim gibi vizyonunu belli ediyor. Beşiktaş, dünya kulübünden, Anadolu kulübü vizyonuna hızla ilerliyor. 75. dakikada Beşiktaş’ın ikinci kırmızıyı görmesi, 9 kişi kalması, maçın Beşiktaş adına tamamen bittiğinin işaretiydi.  Beşiktaş hocası, Milli Takım maçları arası olmasına rağmen Gazişehir karşısında adeta döküldü. Hocanın takımı ne kadar iyi çalıştırdığının işareti! Beşiktaş, kalesinde gördüğü 3. golle birlikte daha önceleri yaptığımız uyarılara kulak tıkayan Başkan Fikret Orman için mesaj olmuştur. 83. dakikada Ümit Nayır’ın, 84. dakikada Atiba’nın golleriyle birlikte maçın 3-2’ye gelmesi son dakikalar için heyecan getirse de maçın son anları nefes kesti. Beşiktaş 4 haftada 4 puan alarak 8 puan kaybederek sezona hayal kırıklığıyla devam etti. Bize de 3-2 kazanan Gazişehir Gaziantep’i tebrik etmek düştü.