Temmuz ve eylül ayları arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek programda gençler, teorik eğitimden simülasyona, montaj ve entegrasyondan gerçek uçuş deneyimine uzanan kapsamlı bir eğitim yolculuğuna çıkacak. Teknolojiyi yalnızca kullanan değil, anlayan, geliştiren ve gökyüzünde iz bırakan bir neslin parçası olmak isteyen gençler için başvurular 15 Temmuz'da sona erecek.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), gençlerin havacılık ve ileri teknoloji alanlarındaki yetkinliklerini geliştirmeye yönelik çalışmalarına T3 FPV Akademi ile devam ediyor. FPV dron teknolojileri alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek, gençlerin teknik ve uygulamalı becerilerini artırmak ve FPV dron kültürünü Türkiye genelinde yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirilen Akademi, İstanbul'da gerçekleştirilecek FPV Dron Eğitim Programının ilk dönemi için gençleri başvuruya davet ediyor.

FİZİKİ UÇUŞ EĞİTİMLERİ OLACAK

FPV dron teknolojilerine ilgi duyan gençleri uygulamalı bir eğitim modeliyle buluşturacak program; teorik eğitimler, simülasyon çalışmaları, montaj ve entegrasyon uygulamaları ile fiziki uçuş eğitimlerinden oluşuyor. Katılımcılar, FPV dron sistemlerinin temel çalışma prensiplerini öğrenirken dron bileşenlerini yakından tanıyacak; kurulum mantığını kavrayarak simülasyon ortamında pilotaj becerilerini geliştirecek ve fiziki uçuş uygulamalarıyla gerçek uçuş deneyimi kazanacak.

Program kapsamında gençlere; FPV dron sistemlerine giriş, temel dron bileşenleri, uçuş kontrol sistemleri, görüntü aktarım sistemleri, batarya ve güç sistemleri, montaj ve entegrasyon süreçleri, simülasyon üzerinden pilotaj geliştirme ve fiziki uçuş uygulamaları gibi başlıklarda eğitimler verilecek. Böylece katılımcıların yalnızca bir FPV dron'u kullanmayı öğrenmeleri değil, aynı zamanda sistemin teknik altyapısını anlamaları ve uygulamalı üretim kültürüyle tanışmaları hedefleniyor.

FARKLI ŞEHİRLERDE YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Teknik bilgi, uygulama becerisi ve disiplinli uçuş yaklaşımını bir araya getiren eğitim modeliyle gençlerin teknolojiye yalnızca kullanıcı olarak değil; üreten, geliştiren ve uygulayan bireyler olarak yaklaşmaları destekleniyor. Havacılık, elektronik, yazılım, robotik ve otonom sistemler gibi farklı teknoloji alanlarıyla doğrudan temas imkanı sunan FPV Dron Eğitim Programı; gençleri uygulamalı teknoloji eğitimiyle buluşturarak Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sunacak yetkin insan kaynağının gelişimini desteklemeyi hedefliyor. İlk olarak İstanbul'da başlayacak olan FPV Dron Eğitim Programı'nın, önümüzdeki dönemde ise aşamalı olarak Türkiye'nin farklı şehirlerine yaygınlaştırılması hedefleniyor.

EĞİTİMLER TEMMUZ-EYLÜL DÖNEMİNDE İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

T3 FPV Dron Eğitim Programı İstanbul Etabı, temmuz ve eylül döneminde, hafta sonları ve yüz yüze eğitim modeliyle gerçekleştirilecek. Katılımın ücretsiz olduğu programı başarıyla tamamlayan katılımcılara FPV Dron pilotu sertifikası verilecek. FPV dron teknolojileriyle tanışmak, teknik bilgi ve pilotaj becerilerini geliştirmek isteyen gençler için son başvuru tarihi 15 Temmuz olarak belirlendi.

Kaynak: DHA