Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Teleset Mobilya Akhisarspor, sahasında ağırladığı Galatasaray’a 2-1 mağlup oldu. Maç sonrası açıklama yapan Fatih Terim, 'Bu tip maçlarda forma veremediğim oyuncuları oynatma hakkım var, onların da oynama hakkı var. Şu an 19 kişiyiz ve bu 19 kişi içerisinde bazı oyuncularım hiç durmadan oynadı. Galatasaray taraftarı da bilsin ki yarı final tabii önemli, finale çıkıyorsunuz ama Galatasaray biriyle mukavele yaptıysa her zaman oynama hakkına sahip demektir.' dedi. 

FATİH TERİM: SONUÇ KEYİFLİYDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise "Oyun belki keyifli değildi ama sonuç keyifliydi" dedi. İlk yarıda takımların attığı 2 golün de enteresan olduğunu belirten Terim, "Ender görülen gollerdi. Akhisarspor özellikle son dönemde ligde çok iyi geliyor. Kupada son elediği takım da Kayserispor. Rövanş öncesi tek farkla bile kazanmak önemli. Bizim de son pozisyonu anlatmamız lazımdı. 5 kişilik pozisyonu nasıl gol yapamayıp ofsayta düştük oyuncularımız bize anlatacak" diye konuştu.

MUSLERA AÇIKLAMASI

"Bu tip maçlarda forma veremediğim oyuncuları oynatma hakkım var, onların da oynama hakkı var" diyen Fatih Terim, "3-4 sakatımız var. Şu an 19 kişiyiz ve bu 19 kişi içerisinde bazı oyuncularım hiç durmadan oynadı. Galatasaray taraftarı da bilsin ki yarı final tabii önemli, finale çıkıyorsunuz ama Galatasaray biriyle mukavele yaptıysa her zaman oynama hakkına sahip demektir. Galasatasaray kadrosunda kim varsa oynamaya hak kazanmış demektir. O oyuncular da formayı ne kadar istediklerini göstermeliler" ifadelerini kullandı. Terim, maçın son bölümünde belinden sakatlanan Muslera'nın yerine Eray'ı ısıttıklarını ancak Uruguaylı kaleci oyuna devam edince değişiklikten vazgeçtiklerini söyledi.

Süper Lig'de lider durumda bulunan sarı-kırmızılılarda şampiyonluk yaşırına da değinen Fatih Terim, "Lig yarışında daha önce 4 takım sonuna kadar götürür demiştim. Bugün biz lideriz, ümit ederim sezon sonuna kadar lider kalırız" ifadelerini kullandı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada sağ kanatta topla buluşan Sinan’ın rakiplerini geçtikten sonra ceza yayının hemen sağından sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Fatih’in ellerinde kaldı.

8. dakikada Soner’in sol köşeden kullandığı korner atışında ceza sahası içerisinde kalabalığa rağmen göğsüyle topu önüne indiren Seleznyov’un dar açıdan sert vuruşunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

19. dakikada hızlı gelişen Akhisarspor atağında Muğdat’ın ceza sahası dışı sol çaprazdan sert vuruşunda dışarıya doğru yönelen topa altıpas çizgisinin hemen sağında gelişine vuran Seleznyov’un şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0

21. dakikada Selçuk’un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta kaleci Fatih’in yumrukla uzaklaştırmak istediği top önce savunmaya ardından yan kale direğine çarparak Ahmet’in önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1

60. dakikada Akhisarspor atağında ceza sahası içerisinde Seleznyov’dan seken topa altıpasın hemen sağında gelişine vuran Soner’in şutunda son anda araya giren Galatasaray savunması meşin yuvarlağı kornere çeldi.

63. dakikada Belhanda’nın sağ köşeden kullandığı korner atışında Akhisarspor savunmasının kafayla uzaklaştırdığı top ceza yayının solunda Feghouli’nin önünde kaldı. Feghouli’nin kavisli vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kale direğinin üstünden dışarıya çıktı.

73. dakikada sağ kanattan Muğdat’ın ortaladığı topa penaltı noktasının hemen sağından Serginho’nun bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kale direğinin yanından auta gitti.

87. dakikada Galatasaray atağında Gomis’in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Feghouli’nin müsait pozisyonda sert şutunda kaleci Fatih ayaklarıyla meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

88. dakikada Selçuk’un sağ köşeden kullandığı korner atışında ön direkte iyi yükselen Sinan’ın kafa vuruşunda top filelere gitti. 1-2