UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turundaki rakibi 19 Haziran Pazartesi günü belli olacak olan Galatasaray, tüm kura çekimlerinde seri başı olma, gruplara kalırsa da birinci torbada yer alma hakkı kazandı. Hürriyet'in haberine göre tüm kura çekimlerine seri başı olarak katılacak Fenerbahçe de gruplara kalırsa muhtemelen birinci torbada yer alacak. Sarı lacivertliler, ancak çok büyük sürprizler yaşanırsa, ikinci torbaya düşecek.

GALATASARAY EN İYİ ALTINCI, FENERBAHÇE EN İYİ SEKİZİNCİ

UEFA sıralamasında yüksek puanlara sahip Bayer Leverkusen, Schalke 04, Fiorentina, WfL Wolfsburg, Valencia, Dnipro, Borussia Mönchengladbach, Leicester City, Celta de Vigo ve İnter, ulusal liglerindeki kötü performanslarından dolayı gelecek sezon Avrupa Kupaları’na katılamayacak. Bu takımların Avrupa’dan uzak kalması, UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme oynayacak ya da direkt gruplara katılacak 150’yi aşkın takım arasında Galatasaray’ı en iyi altıncı, Fenerbahçe’yi ise en iyi sekizinci puana sahip takım konumuna getirdi. Bundan dolayı, hem Cimbom hem de Sarı Kanarya, tüm kuralara seri başı olarak katılacaklar.

İLK 12 ALTINA DÜŞMEMELİ

UEFA Avrupa Ligi 12 ayrı grupta yapıldığından, grup aşamasında birinci torbada yer almak için de ilk 12 takım arasında olmak gerekiyor. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ve play-off turunda başarılı olamayanların da UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı olduğundan, buradan gelecek takımlarla Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ilk 12’nin altına düşmemeleri gerekiyor.

Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynayacak Sevilla, Dinamo Kiev, Ajax, Napoli ve Olympiakos’un puanları Galatasaray’dan, bu takımlara ek olarak Liverpool’un puanı da Fenerbahçe’den yüksek. Bu takımların tamamı Şampiyonlar Ligi’nden elenip UEFA Avrupa Ligi’ne katılsa dahi Galatasaray en iyi 11. puana sahip takım olarak birinci torbadan gruplara katılacak.

KONYASPOR ÜÇÜNCÜ TORBADA YER ALABİLİR

Fenerbahçe ise Başakşehir, AEK, Nice, Young Boys, Steau Bükreş, Club Brugge CSKA Moskova, Viktoria Pizen gibi tüm düşük puanlı takımların seri başı takımları elemesi anlamına gelecek, mucize sonuçlar gerçekleşirse ikinci torbaya düşecek. Favori takımlardan sadece ikisinin rakiplerini elemesi halinde, Sarı lacivertliler de Galatasaray gibi gruplara birinci torbadan katılacak. UEFA Avrupa Ligi’ne direkt grup aşamasından katılacak Konyaspor’un ise düşük puanından dolayı en fazla 3. torbada yer alma şansı bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde birinci ve ikinci ön eleme turu kuraları, 19 Haziran Pazartesi günü çekilecek. Şampiyonaya ikinci ön eleme turundan itibaren katılacak Galatasaray’ın rakibi, birinci ön eleme turundaki eşleşmelerden galip ayrılacak ya da şampiyonaya ikinci ön elemeden katılacak takımlardan biri olacak. UEFA Avrupa Ligi’ne birinci ya da ikinci ön elemeden katılacak.