Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında evinde karşılaştığı Akın Çorap Giresunspor’u 2-1 mağlup etti ve bir üst tura çıktı. Sarı-lacivertliler, yarı finalde Beşiktaş ile eşleşti. Teknik direktör Aykut Kocaman'ın cezalı olmasından dolayı basın toplantısına katılan yardımcı antrenör Fahrudin Ömerovic, "İlk maçın avantajı ile maça başladık. Giresunspor maça iyi başladı. Topu her bölgede çok kolay aktardı. Golü yedik ama sonra takım çok kolay toparlandı. Bazı bölümlerde Giresunspor bizden daha iyiydi. Üstünlüğü sağladık ve 2 maçı da kazanarak turu geçtik ve mutluyuz.' dedi. 

MAÇTANDAN DAKİKALAR

8. dakikada Hasan Ali’nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Oğuz Kağan’ın vuruşunda kaleci Anıl, kornere çeldi.

10. dakikada sol kanatta bulunan Diabang’ın basın ceza sahası içinde topla buluşan Sinan’ın kaleci Kameni’yi geçip, boş kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak sol kale direğine çarparak dışarı gitti.

13. dakikada orta sahada Ahmed’in uzun pasında ceza dışı sol tarafından topa buluşan Diabang’ın ceza sahasına girip, kaleci Kameni ile karşı karşıya kalarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

19. dakikada Dirar’ın sağ kanattan ortasında Fernadao’nun vuruşunda kaleci Anıl’dan dönen topu Samed tamamladı ve filelerle buluşturdu. 1-1

37. dakikada Aatif’ın ceza yayı solundan yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak sağ üst köşeden ağlarla buluştu. 2-1

50. dakikada Aatif'ın ceza sahası dışı sol çaprazın gerisinden kullandığı serbest vuruşta arka direğe giden meşin yuvarlağa kimse dokunamayınca dışarı gitti.

71. dakikada Şener’in sağ kanattan ortasında ön direkte topla buluşan Soldado’nun vuruşunda meşin yuvarlak yağ ağlarda kaldı.

80. dakikada Almeida’nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak dışarı gitti.

'GOLÜ YEDİK AMA...' 

Teknik direktör Aykut Kocaman'ın cezalı olmasından dolayı basın toplantısına katılan yardımcı antrenör Fahrudin Ömerovic, "İlk maçın avantajı ile maça başladık. Giresunspor maça iyi başladı. Topu her bölgede çok kolay aktardı. Golü yedik ama sonra takım çok kolay toparlandı. Bazı bölümlerde Giresunspor bizden daha iyiydi. Üstünlüğü sağladık ve 2 maçı da kazanarak turu geçtik ve mutluyuz. Bu maçı geride bırakarak lige odaklanmalıyız. Hedefimiz Başakşehir maçı. Kupa maçlarında daha önceki yıllarda grup maçları vardı ve daha çok maç yapılıyordu. Bu maçlar da genç oyuncular için daha anlamlı oluyordu ve genç futbolculara daha çok şans veremiyoruz. Oğuz Kaan ve Eljif Elmas büyük yeteneklere sahip olan oyuncular. İlerleyen dönemlerde daha iyi kariyerlere sahip olacaklarına inanıyorum" dedi. (DHA-İHA)