Marina Mayo’nun yeni tesettür mayo koleksiyonu İstanbul’da düzenlenen bir defile ile tanıtıldı. 8 yıldır beş kıtada 60 ülkeye mhafazakâr giyim ve tesettür mayo modası ihraç eden markanın yeni koleksiyon tanıtımına İstanbul’un cemiyet, iş ve sanat dünyasından birçok davetli katıldı. Defilede tesettür modeli Halima Aden podyuma çıktı. Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden moda tasarımcıları, influencer’lar, blog yazarları, medya mensupları da defilede yerini aldı.

“KENDİN OL, MARİNA OL”

Halima Aden’in tanıttığı yeni Marina koleksiyonu ile Marina’nın yeni mottosu da defilede davetlilerle paylaşıldı. Türkçe ‘Kendin ol, Marina ol’, İngilizce ‘Be Yourself, Be Marina’ şeklindeki motto, Halima Aden tarafından defilede dile getirildi.

“GAYRİMÜSLİM KADINLAR DA MARKAMIZI TERCİH EDİYOR”

Marina Kurucu Ortağı Sinan Bilen farklı ülkelerdeki muhafazakar kadınların kendilerini tercih etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bilen, "Muhafazakâr giyinen kadınlarımızın yüzmek için daha fazla alternatife sahip olması için 2016 yılında kurulmuş bir markayız. Tüm dünyaya satış yapıyoruz. Türk ürünlerini ve tasarımlarını yurt dışına taşıyan bir markayız. Ne kadar kaliteli, şık ürünler yaptığımızı yurt dışında da gösteriyoruz. Muhafazakâr kadınların yanı sıra plajda şık tesettür mayolu kadınlar, farklı dine mensup kadınların da dikkatini çekiyor. Farklı ülkelerde birçok gayrimüslim kadın, rahat ve şık görünmek için markamızı tercih ediyor. Bu da kuruluş felsefemizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor ve motivasyonumuzu daha da artırıyor" ifadelerini kullandı.

Marina Kurucu Ortağı Alican Bilen de Türkiye’nin ve dünyanın en popüler tesettür mayo markası olmak için globalde yatırımlarına devam ettiklerini kaydetti.

ADEN: KOLEKSİYONU ÇOK BEĞENDİM

Somali asıllı Amerikalı model Halima Aden ise defileye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Burada olduğum için gerçekten çok mutluyum. Buraya Marina için geldim. Muhafazakâr kadınlar olarak güzel ve kaliteli giyinmek bizim de hakkımız. Biz de çok güzel giyinmeliyiz. Koleksiyonu çok beğendim. Davet için çok teşekkür ederim" dedi.

Muhafazakâr modanın giderek büyüyeceğine dikkat çeken Aden, "Sadece bugün buradaki kadınların ne kadar güzel giyindiğini görmek bile bunun büyüyeceğini kanıtlıyor. Moda çıplaklık olmak zorunda değil” diye konuştu. Aden, gençlere de "Kendinizi değil, oyunu değiştirin" mesajı verdi.

ABD’DE GÜZELLİK YARIŞMASINA TESETTÜR MAYO İLE ÇIKTI

Halima Aden, 2016 Miss ABD Güzellik Yarışmasının bikinili bölümünde tesettür mayosuyla podyuma çıkan ve ABD'de bir güzellik yarışmasında ilk kez tesettür mayo giyen Müslüman kadın olmuştu.

İHA