Türk Hava Yolları’nın (THY) 500’üncü uçağı olan ve üzerinde 100 bin çalışanın fotoğrafının yer aldığı "TK-Aile" gökyüzüyle buluşurken, bu devasa operasyonun arkasındaki isimsiz kahramanlardan biri olan Erkan Yaman, 26 yıllık meslek hayatının en duygusal anlarını paylaştı. Filodaki 100, 200, 300, 400 ve son olarak 500'üncü uçağın giydirilmesinde bizzat görev alan emektar boya ustası Yaman, şimdiki hedefinin bininci uçağa emek vermek olduğunu söyledi.
26 YILDA 600 UÇAK: İLK GÜNKÜ HEYECAN
Meslek hayatına 26 yıl önce Turkish Technic bünyesinde başlayan Erkan Yaman, boya atölyesine giriş hikayesini ve geçen çeyrek asrı “İşe başladığım yıl farklı atölyelerde görevlendirildim. Boya atölyesindeki şefim işimi beğenince ‘Bizimle çalışır mısın?’ dedi, o gün bugündür uçak boyuyorum. Yılda ortalama 24 uçak boyasak, 26 yılda en az 600 uçağa dokunmuşumdur. İlk boyadığım A310 tipi uçağı hala dün gibi hatırlıyorum" diye açıkladı.
“O RESİMLERİN ARASINDA BEN DE VARIM”
Filoya katılan 500’üncü uçak olan Airbus A350 tipi "TK-Aile" uçağının kendisi için çok ayrı bir yeri olduğunu belirten Yaman, uçağın üzerindeki 100 bin fotoğraftan birinin de kendisine ait olmasının gururunu yaşıyor. Yaman, yaşadığı duygularını, “Bu zamana kadar çok uçak boyadım ama en anlamlısı 500’üncü uçaktı. Çalışanların resimlerini uçağa tek tek uyguladık ve o resimlerin arasında benim de fotoğrafım var. Bu beni çok duygulandırıyor. 100 bin kişilik bu dev ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum" şeklinde ifade etti.
HEDEF: 1000’İNCİ UÇAK
THY’nin büyüme stratejisiyle paralel olarak hedeflerini de büyüten Erkan Yaman, en büyük hayalini, “200, 300 ve 400’üncü uçaklarda buradaydım. Ne hayal ediyorum biliyor musunuz? Bu hangarda bininci uçağımızı görmek ve ona da emek vermek" dedi.
Turkish Technic’in sosyal medya hesaplarından paylaşılan Yaman’ın bu başarı hikayesi, havacılık tutkunları ve THY çalışanları tarafından büyük beğeni topladı.
THY'nin filoya kattığı 500’ncü uçak olan ve 100 bin çalışanın fotoğrafının yer aldığı Airbus A350 tipi TK-Aile adlı uçağın giydirilme aşamasında emeği olan Turkish Technic çalışanı Erkan Yaman, “200, 300 ve 400’ncü uçakların giydirilmesinde buradaydım. Benim için en anlamlısı 500’ncü uçaktı. Şimdi ki hedefim bininci uçağı burada görmek ve ona emek vermek” dedi.
THY’nin filoya kattığı 500’ncü uçağın gökyüzüyle buluşma aşama hikayesi anlatılmaya devam ediyor.
Filoya katılan ve üzerinde 100 bin çalışanın fotoğrafının yer aldığı TK-Aile adlı uçağın giydirilmesi ve boyama aşamasını Turkish Technic çalışanı Erkan Yaman anlattı. Yaman’ın o aşamada yaşadıklarının paylaşıldığı hikaye sanal medya hesabından paylaşıldı.
6 yıldır Turkish Technic’te çalıştığını ifade eden Erkan Yaman, “İşe başladığım yıl işi öğrenmem için farklı atölyelerde görevlendirildim. Boya atölyesinde işimi beğenen şef, ‘bizimle çalışır mısın?’ dediğinde kabul ettim o gün bu gündür uçak boyuyorum" dedi.
"Ayda 2 uçak boyasak yılda 24 uçak yapar. 26 yıldır çalışıyorum en az 600 uçak boyamışımdır. Boyadığım ilk uçağı dün gibi hatırlıyorum. Filomuzdaki A310’lardan biriydi. Aynı şekilde 200, 300, 400 ve 500’ncü uçakta gene buradayım” şeklinde konuştu.
Çalıştığı dönem boyunca boyadığı en farklı uçağın filoya katılan 500’ncü uçak olan TK-Aile olduğunu ifade etti.
"Hedefim bininci uçağı burada görmek ve ona emek vermek" şeklinde konuştu.