2017 ehliyet sınavı sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

2017 yılında üçüncüsü gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları merakla bekleniyor. 29 Temmuz'da gerçekleştirilen ehliyet sınavı sonuçları açıklandı mı? Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Ehliyet sınavından geçer not alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Kesin olmamakla birlikte, 29 Temmuz’da gerçekleştirilen ehliyet sınavı sonuçlarının 10 Ağustos Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN OLACAK?

Sınav sonuçlarından yeterli puanı alıp direksiyon sınavına girmeye hak kazananlar için direksiyon sınavı, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 15 veya 22 gün içinde yapılmaktadır. Direksiyon sınavının yapıldığı anda araca MEB tarafından görevlendirilen yetkililer ile kayıtlı olduğunuz sürücü kursundan bir kişi biner. Bu kişiler sizin aracı kaldırıp kaldıramadığınızdan şerit değiştirmenize, sinyal verip vermemenizden hızlı gidip gitmemenize kadar pek çok kriteri değerlendirirler. Yapmış oldukları bu değerlendirmeler sonrasında her bir adaya puan verilir. Direksiyon sınavında başarılı sayılabilmek için bir adayın en düşük 70 puan alması gerekmektedir.

BİR SONRAKİ EHLİYET SINAVI NE ZAMAN? BAŞVURULAR BAŞLADI MI?

Bakanlık bir sonraki sınav tarihi bile bilgi verdi. Bir sonraki sınav 7 Ekim’de yapılacak. Başvurular başladı. Başvurular 17 Temmuz 2017 ila 15 Eylül 2017 tarihler arasında.