Son dakika haberine göre; Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TRT'nin 208 şarkıyı yasaklamasına ilişkin 'Bu haberi yapanlar kasıtlı haber yapıyor. Mevzuat gereği küfür, alkol, sigara vs önlem alması TRT'nin görevidir. Daha önce de yaptı, şimdi de yapıyor.' dedi. Bozdağ, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

BM'NİN ATEŞKES KARARI AFRİN OPERASYONUNU ETKİLER Mİ? 

BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de aldığı ateşkes kararının Afrin'i kapsamadığını söyleyen Bozdağ, "Sayılan yerler arasında Afrin yok, Doğu Guta vs sayılıyor. Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı terör örgütlerinden bölgeyi arındırmak, barış istikrar ve güveni tesis etmek içindir. Başarıyla sürdürülmüştür, başarıyla sürecektir. Harekatta terör örgütlerine karşı mücadele yürütülmektedir. DEAŞ'a karşı da operasyon düzenliyoruz. Terör örgütünün iyisi kötüsü olmaz. Rengi, dili olmaz. PKK/YPG/PYD nasıl terör örgütüyse DEAŞ da terör örgütüdür. 'Benim menfaatim varsa ona karşı mücadele olmaz' diye bir şey yok. Bizim okumamız açıktır. Eminim Amerikan sözcüleri kendileri iyi okumuyor demektir. Bir daha okumalarında fayda var." dedi. 

TRT AÇIKLAMASI

TRT'nin 208 şarkıyı yasakladığı haberlerini de değerlendiren Bozdağ, "Bu haberi yapanlar kasıtlı haber yapıyor. Mevzuat gereği küfür, alkol, sigara vs önlem alması TRT'nin görevidir. Daha önce de yaptı, şimdi de yapıyor. Diğer televizyonlar da yapmalı. TRT'nin kanun yetkisini yerine getirmesini suç gibi görmek büyük bir ahlaksızlıktır." ifadelerini kullandı.(Habertürk)