Beşiktaş ikinci devrenin açılış maçında Akhisar'ı evinde 3-1 yenerek yarışta kalmaya devam edeceğini gösterdi. Kendi sahasında iyi futbol oynayan Akhisar karşısında devre arası takviye olarak gelen Burak Yılmaz'la forvet hattını güçlendirmek isteyen  Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yirmi dakikasında ilk devrenin kalıntısı gibiydi. Akhisar, yirminci dakikaya kadar Beşiktaş kalesinde iki pozisyon buldu. Karşılaşmanın 23. dakikasında Dorukhan'ın muhteşem füzesi ağlarla buluşunca oyunun gidişatı değişti. Beşiktaş ilk yarıya nazaran daha derli toplu olsa da önceki sezonlar gibi  pas oyunundan uzaktı. Rakiplerinin orta sahayı kolayca geçerek pozisyon bulması, Beşiktaş'ın zaaflarının devam ettiğini gösteriyor.

* * *

Beşiktaş'ın belki de tek artısı, ilk devre kaybedilen puanları kaybetme lüksü olmadığını hem teknik heyetin, hem de oyuncuların artık idrak etmiş olması. Vida-Mirin ikilisinin hava toplarındaki üstünlüğü, Adem'in ara tek top oyunu, Dorukhan'ın orta saha enerjisi, Burak'ın istekli olduğunu göstermesi Beşiktaş için oyun anlamında  artılardı.

Devre arası kampına götürülüp götürülmeyeceği tartışılan Quaresma'nın da takımda kalması ve asistlere devam etmesinin taraftarı memnun ettiğini düşünüyorum. 

* * *

Beşiktaş'ın, bu galibiyetle hanesine 3 puan yazmasının ötesinde bir anlamı vardı. Şenol hocan Süper Lig'de 300'üncü galibiyeti kazandırarak rekor kıran yerli bir hoca olarak tarihe geçti. Kendisini kutluyoruz. Beşiktaş taraftarının, Şenol hocaya güveni ve kredisi tam. Başkan ve yönetimin git gelleri olsa da, bu takımı Şenol hocadan başka kimsenin ayağa kaldıramayacağını artık herkes anladı. Bu yüzden isteyip kefil olduğu golcüyü alarak hem Şenol hocayı memnun etti, hem de yaptıkları yanlış transferlerden dolayı nefes alma şansı buldu yönetim. 

Beşiktaş, Akhisar karşısında gösterdiği arzuyu ve hırsı göstermeye devam ederse, hem taraftarın, hem takımın hem de yönetimin umutlarını diri tutacağı bir senenin bu sene olduğunu söyleyelim.