Türkiye Yeşilay Cemiyeti, sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak ve bağımlılıklarla mücadelede toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla İstanbul'da Yeşilay Yarı Maratonu düzenledi. Maratonun startı yaklaşık bin 500 sporcunun katılımıyla Eminönü Sepetçiler Kasrı'ndan verildi.

Yeşilay Spor Kulüpleri Başkanı Hasan Siret Albayrak, organizasyon öncesinde yaptığı konuşmada sporun bağımlılıklarla mücadeledeki önemine dikkat çekti. Albayrak, "Bizler Yeşilay Cemiyeti olarak sporu yalnızca fiziksel bir aktivite olarak görmüyoruz. Aynı zamanda psikolojik bir dönüşüm aracı ve bağımlılıklarla mücadelede en etkili unsurlardan biri olarak görüyoruz. Sporun bu güçlü etkisine inanıyoruz ve bu doğrultuda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeşilay Yarı Maratonu'nun ilk kez düzenlendiğini belirten Albayrak, parkura ilişkin bilgi vererek, "Bugün sizlerle birlikte ilkini gerçekleştirdiğimiz Yeşilay Yarı Maratonu için bir aradayız. İstanbul'un en güzel rotasını bugün sizlerle birlikte koşacağız. Galata Köprüsü'nden geçeceğiz, ağaçlı yolumuzdan Beşiktaş'tan geçeceğiz, daha sonra Galata Köprüsü'nden tekrar geçerek Ayvansaray-Balat istikametinden dönüp Sepetçiler Kasrı'nda final vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Albayrak, sporculara başarı dileyerek, "Deniz seviyesinde bir koşu olarak umarım dilediğiniz dereceleri elde edersiniz, sakatlıklardan uzak bir spor organizasyonu olur ve buradan güzel anılarla birlikte ayrılırsınız. Katıldığınız için teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA