Son dakika haberine göre;  Üsküdar'da 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili özel halk otobüsü şoförü tutuklandı. İstanbul Üsküdar'da otobüs durağına dalarak 3 kişinin ölümüne neden olan özel halk otobüsü şoförü Selim Karakaya, 'Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne ve Yaralanmasına Neden Olma' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

'ARAÇ DÜN İTİBARİYLE HİZMETE BAŞLADI' 

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Şirketimize bağlı olup, 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışmakta olan 34 VN 7071 plaka numaralı Özel Halk Otobüsü, bugün sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin arkasındaki Dr. Eyüp AKSOY caddesi üzerinde , henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak durağa dalmıştır. Meydana gelen elim kaza da 3 vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımızda yaralanmıştır. Kaza sonrasında olay yerine intikal eden görevlilerimiz tarafından olay takibe alınmış olup, kaza nedeni araştırılmaktadır. Kazaya neden olan otobüs dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araçtır." ifadelerine yer verilmişti. 

'ARABA KENDİ KENDİNE KONTROLÜ KAYBETMİŞ' 

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi Ramazan Şen ise, "Şoförle görüştüm. Kendisi, 'araba benden çıktı, hiçbir şey yapamadım' diyor. Araba kendi kendine kontrolü kaybetmiş. Arabayı durduramamış ve girmiş" diye konuşmuştu.