Trabzon yağlısı ya da Trabzon pidesi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Trabzonun meşhur pidesini evde hazırlamak için kolları sıvayın. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu şahane tarife hayran kalacaksınız. Sıcacık demlenmiş bir çayın yanına çok yakışacak olan bu tarife bayılacaksınız. İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda trabzon yağlısı tarifi... 

TRABZON YAĞLISI NASIL YAPILIR? 

TRABZON YAĞLISI YA DA PİDESİ MALZEMELERİ NELER?

4.5 su bardağı un

1/2 paket yaş maya

 5 yemek kaşığı sıvı yağ

 1 tatlı kaşığı tuz

 1 tatlı kaşığı şeker

 1.5 su bardağı ılık su

Üzeri İçin:  1 miktar kaşar peyniri (miktarı isteğe göre)

 1 miktar dil peyniri (miktarı isteğe göre)

 1 miktar tereyağı

 1 adet yumurta

TRABZON YAĞLISI HAZIRLANIŞI NASIL?

Öncelikle pidenizi yapmaya hamurundan başlayın. Hamuru için, , yoğurma kabına ılık su, toz şeker ve mayayı koyup karıştırın.Ardından tuz ve unu koyup ele yapışmayan yumuşak hamur elde edin.

Üzerini streçle örtüp 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru 4 bezeye ayırın yuvarlaklar yapıp üzerini örtün ve ortalama 25-30 dakika kadar bekletin. Merdane veya elle yuvarlak açın.

Yağlı kağıt üzerine alın. Kenarına fırça ile yumurta akı sürüp içe katlayın. Açılmaması için bastırarak kenar yapıp yumurta sarısı sürün. Ortasındaki boşuluğa dikkat edin.

Çok kabarmaması için fırçadan yardım alabilirsiniz. Çatalla üzerinde delikler açın. Peyniri konulmadan önce ön pişirme yapın. (Peynir çabuk eriyip kurumaması için)

Önceden 250 dereceye ısıtılmış fırında, kenarları hafif renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp rendelenmiş peyniri boşluğu kaplayacak şekilde koyun üzerine 2-3 parça tereyağı koyup tekrar fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Hepsi bu kadar! Afiyetler olsun…