Son dakika haberine göre; Almanya'nın Hamburg kentinde G-20 zirvesini değerlendiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Suriye'de çatışmasızlık bölgelerinde odaklanacağız ve bunu Türkiye'siz yapamayız' dedi.  Açıklamasının devamında Putin, "ABD'nin Suriye yaklaşımı daha pragmatik. Ateşkes uzlaşısı bu değişen yaklaşımın sonucu. " dedi. Dün Putin ve Trump bir araya gelmiş ve gerçekleşen görüşme iki buçuk saat sürmüştü. Görüşmenin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson açıklamalarda bulunmuştu. 

LAVROV VE TİLLERSON'DAN AÇIKLAMA

ABD, Rusya ve Ürdün'ün Suriye'nin güneybatısında ateşkes sağlanması ve "çatışmasızlık anlaşması" üzerinde uzlaştığını açıklayan Tillerson, "Bunun, ABD ile Rusya'nın Suriye konusunda birlikte çalışabileceklerinin ilk işareti olduğunu düşünüyorum ve bu anlaşmanın neticesinde de, Suriye'de birlikte çalışarak çatışmasızlık alanları oluşturabileceğimiz diğer yerler konusunda da uzun bir değerlendirme yaptık" diye konuşmuştu. 

Görüşmenin "yapıcı bir havada" geçtiğini belirten Lavrov ise ateşkesin 9 Temmuz Pazar günü yürürlüğe girmesinin planlandığını söylemişti.