Karpuzun kabuğunda da ne faydalar varmış. Bu zamana kadar  çöpe attığınız kabuklar için üzüleceksiniz. Yaz deyince ilk akla gelen ferahlatan lezzetiyle öne çıkan karpuz, yüksek şeker içerir. Bu yüzden karpuz dikkatli tüketilmelidir. Özellikle gece yenilen karpuz için uzmanlar uyarıyor. Karpuzun geç saatlerde yenilmesinin metabolizmayı yorduğu bildiriliyor. Özellikle karpuzu karpuzu dilimlerken beyaz kısımlarını da sıyırıp atarız. Bu bilgiyi okuduktan sonra artık karpuzu beyazları ile dilimleyeceksiniz.

Uzmanlar karpuzun beyaz kısmında vücut için birçok faydalı değerler olduğundan bahsediyor. Özellikle kap damar sağlığını korumada etkili olan bir maddenin beyaz kısımda olduğunu bildiren uzmanlar bu kısımlardan turşu ve reçel yapılabilerek faydalanılabileceğinden de bahsediyor.

HEMEN ACIKMAMAK İÇİN...

Karpuz tek başına tüketildiğinde kısa bir süre sonra sizi acıktırabilir. Bu nedenle hem tat uyumu hem de birlikte tüketildiğinde tok tutma etkisinden dolayı karpuzu peynirle tüketebilirsiniz.

KARPUZ REÇELİ İÇİN MALZEMELER

 7 dilim karpuz kabuğu
  2,5 su bardağı toz şeker
  3 su bardağı su
  1 yemek kaşığı limon suyu
  4-5 adet karanfil

KARPUZ REÇELİ NASIL YAPILIR?

Karpuz iyice yıkanır. Ardından karpuz kabukları küçük şekilde doğranır. Karpuz dilimleri, şeker, su, limon suyu, karanfil 45 dakika pişirilir.Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.