Fatsa’nın Dolunay Mahallesi’ndeki küçük atölyelerinde soba imalatı yapan kardeşlerden Hasan Biliş, 1996 yılında elini pres makinesine kaptırarak 4 parmağını kaybetti. Bu kazadan sadece iki yıl sonra, 1998'de, kardeşi Adem Biliş de aynı makinede benzer bir kaza geçirerek 2 parmağından oldu. Yaşadıkları bu acı tecrübelere rağmen tezgahlarını bir gün bile terk etmeyen Biliş kardeşler, işlerine olan bağlılıklarıyla çevredekilerin takdirini topluyor.

"PARMAKLARIMIZI KAYBETTİK, SEVGİMİZİ DEĞİL"

Yaşadığı kazayı ve sonrasındaki süreci anlatan Hasan Biliş, işine olan tutkusunun her şeyin önüne geçtiğini belirterek, “1996’da 4 parmağımı kaybettim. Benden 2 sene sonra kardeşim de aynı şekilde parmaklarını kaybetti. Parmaklarımızı kaybettik ama işimize olan sevgimizi kaybetmedik. Sağlığım el verdiği sürece bu körüğün başında, bu makinenin yanında olmaya devam edeceğim,” dedi.

İKİNCİ KUŞAKTAN BABALARINA TAM DESTEK

Kardeşlerin azmi, çocuklarına da örnek oluyor. Hasan ve Adem Biliş’in iki oğlu da babalarının yanında çalışarak bu emektar ustalara omuz veriyor. Hiçbir engelin çalışmaya mani olmadığını kanıtlayan kardeşler, "Gücümüz yettiği kadar soba yapmaya devam edeceğiz," diyerek Fatsa'daki atölyelerinde demiri dövmeye ve kış aylarını ısıtacak sobalar üretmeye devam ediyorlar.

Kaynak: DHA