Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre otoyollarının 30 yıllığına özelleştirilmesi onaylandı. Mülkiyet devri yapılmayacak, işletme hakkı devri, kiralama gibi yöntemlerle gerçekleştirilecek. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2031'e kadar tamamlanması hedefleniyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM) işlettiği bazı köprü ve otoyollar için alınan özelleştirme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Cumhurbaşkanı kararıyla, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de dahil olmak üzere 8 otoyol ve 2 çevre yolu 30 yıllığına özelleştirilecek.

Özelleştirmeye dahil edilen köprü ve otoyollar şöyle:

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, KGM Avrupa Otoyolu, KGM Anadolu Otoyolu, İzmir-Aydın Otoyolu, İzmir-Çeşme Otoyolu, Niğde-Mersin-Adana (Batı) Otoyolu, Adana (Doğu)-Gaziantep (Batı) Otoyolu, Gaziantep (Doğu)-Şanlıurfa Otoyolu, Toprakkale-İskenderun Otoyolu, Bursa Çevre Otoyolu (Çağlayan kavşağı-Yenişehir kavşağı), Gaziantep Çevre Otoyolu.

Özelleştirme süresi 30 yıl olarak belirlenirken işlemler 31 Aralık 2031'e kadar tamamlanacak.

Kaynak: İHA