Salatalık turşusu nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Püf noktaları neler? Sofraların enfes lezzetlerinden biridir salatalık turşusu. Yemeklerin yancısı! Yaptığınız salatalık turşularını erimeden saklayabilmek istiyorsanız içeriğimize bir göz atmalısınız. İşte kıtır kıtır salatalık turşusu yapmanın püf noktaları...
Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?
Malzemeleri neler?
* 14-15 adet kornişon salatalık (küçük boy salatalık)
* 2 diş sarımsak
* 1 çay bardağı elma sirkesi
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1,5 su bardağı su (kaynatılmış soğutulmuş ya da içme suyu)
SALATALIK TURŞUSU NASIL HAZIRLANIR?
Salatalıkları güzelce yıkayın. Orta boy cam kavanoz içerisine salatalıkları dik olacak şekilde yerleştirin. Ara kısımlarına sarımsak koyun.
Ardından üzerlerine hafifçe çıkacak kadar kaynatılıp soğutulmuş su ekleyin.
Salatalık turşusunun üzerine 1 tartlı kaşığı tuz ve elma sirkesi ekleyin
Son olarak 1 çay kaşığı toz şeker ekleyin.
Kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatın.
Tuz ve şekerin tam erimesi için 2-3 kere kavanozu ters çevirin.
Hazırladığınız salatalık turşusunu 1-1,5 hafta serin bir yerde bekletin.
Bu süre sonunda salatalık turşusunu kontrol edin, istediğiniz kıvama gelmiş ise tüketebilirsiniz.
Açıldıktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz
Afiyet olsun.