İzmir Büyükşehir Belediyesi, feribot seferlerine zam yapılacağına dair resmi bir duyuru yayınladı. Zam haberini duyan İzmirliler büyük şok yaşadı. Tarife artık 30 TL oldu. O tarihte başlıyor

İZMİRLİLERİ BELEDİYEDEN KÖTÜ HABER

Ülkemizde sık sık zam haberlerinin duyulduğu bir dönemde, İzmir Büyükşehir Belediyesi de feribot ücretlerine zam yapma kararı aldı. Belediye, resmi internet sitesi üzerinden feribot ücretlerine yapılan zamı duyurdu.

AKARYAKIT ZAMLARI BELEDİYELERİ DE VURDU

Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar ve dolar kurundaki yükseliş nedeniyle feribot ücretlerinde zam yapılmasının gerektiği belirtildi. Yeni tarifede, deniz ulaşım hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla zam oranının ortalama yüzde 34 olarak belirlendiği açıklandı. En çok kullanılan binek otomobillerin geçiş ücretlerinde ise yüzde 23’lük bir artış yapıldığı ifade edildi.

BU TARİHTEN İTİBAREN ARTIK 30 TL

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi üzerinden duyurulan zam haberine göre, feribot ücretlerine 22 Temmuz 2023 tarihinden itibaren zam uygulanmaya başlanacak. Deniz ulaşım hizmetlerinin daha erişilebilir hale getirilmesi amacıyla fiyatlarda artış yapıldığı vurgulandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, feribot seferlerinde ortalama yüzde 34 oranında zam yapıldığını duyurdu. En çok kullanılan binek otomobillerin ücretlerine ise yüzde 23 oranında zam yapıldığı belirtildi. İZDENİZ bünyesindeki araba vapurlarının ücretleri, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından oy birliğiyle alınan kararla belirlendi. Yeni ücret tarifesine göre, motosiklet biniş ücreti 20 TL’den 30 TL’ye, otomobil biniş ücreti 65 TL’den 80 TL’ye, minibüs-kamyonet-midibüs biniş ücreti 150 TL’den 185 TL’ye, otobüs-kamyon biniş ücreti 280 TL’den 400 TL’ye, TIR biniş ücreti ise 520 TL’den 700 TL’ye yükseltildi.

İzmirlilerin dikkatine sunulan bu zam haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin feribot ücretlerine yapılan zamla birlikte seyahat maliyetlerinin artacağı ve yeni tarifelerin 22 Temmuz Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe gireceği belirtiliyor.