İstanbul Şişli Feriköy'de bir binada çıkan yangına giden itfaiye ekipleri, sokakta hatalı şekilde park edilen araç ile beton saksı engeline takıldı. Dakikalar sonra sürücüler araçlarını çekerken itfaiye ekipleri bu kez inşaat için yük indiren kamyon nedeniyle olay yerine gitmekte zorlandı. Yangının büyük olmaması faciayı önlerken olay sırasında çevrede hareketli dakikalar yaşandı. 

SOKAĞA GİREMEDİ

Şişli Feriköy Batı Sokak'ta bulunan 6 katlı bir binanın çatı katında izolasyon çalışması sırasında çıkan yangın paniğe yol açtı. Yangını gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri uzun süre yangının bulunduğu sokağa giremedi. Yol kenarında park halindeki araçlar ve beton saksı engeline takılan itfaiye ekipleri araçtan inip yangın tüpleriyle koşarak olay yerine ulaşmaya çalıştı.

SÜRÜCÜYÜ ARADILAR

Yangına müdahale etmek üzere sokağa gelen bazı itfaiye ekipleri çevrede hatalı park yapan araç sürücülerini aramaya koyuldu. Yaşanan hareketli anların ardından, olay yerine dakikalar sonra gelen bir sürücünün aracını çekmesiyle itfaiye aracı sokağa girerek ilerlemeye çalıştı. Ancak bu sefer de sokakta 8 katlı bir inşaata malzeme indiren kamyonlar geçit vermedi. Yangının büyük olmaması olası bir faciayı önlerken, Şişli'nin birçok yerinde benzer manzaraların yaşanması vatandaşları isyan ettirdi.

Yangının çıktığı sokaktaki vatandaşlar, "Yangın büyük olsa demek içeridekiler itfaiye engelleri aşamadığı için can verecekti. Hatalı park eden araçlar, inşaat kamyonları, nakliye kamyonları sürekli olarak yolları tıkıyor. Ambulans da geçemiyor, acil işi olan da. İnsanların hayatıyla oynuyorlar" dedi.

İSTANBUL UYARMIŞTI

Gazetemiz, Şişli'de hayatı çekilmez hale getiren sokaklardaki engelleri 4 Aralık 2017 tarihinde manşetleştirmiş ve "Böyle giderse Şişli yaşanmaz olur" demişti. Arkadaşımız Sibel Gülersöyler'in bölgede yaptığı tespitlerle durum ayrıntılarıyla anlatılmış, dev bir şantiye görünümü veren Şişli'de yolların geçit vermemesine vatandaşların tepkileri dile getirilmişti.

Haberde, Paşa Mahallesi Muhtarı Zeki Akgün'ün görüşlerine de yer verilmişti. Muhtar Zeki Akgün, mahallelerine daha önce 12 ayrı giriş noktası bulunmasına rağmen, yapılan inşaatlar nedeniyle bu girişlerin sayısının 2'ye düştüğünü anlatmıştı. Muhtar Akgün, mahallede bulunan metruk binaların da tehlike saçtığını dile getirerek yetkilileri duyarlı olmaya çağırmıştı.

Haberimizde ayrıca, sokakların darlığı yanında gelişi güzel park edilen araçlar ve hafriyat kamyonları yüzünden itfaiye araçları ile ambulansların sıkışıp kaldığı dile getirilmiş, bu durumun facialara davetiye çıkardığı ifade edilmişti.

DERS ALINMALI

Haberimizin üzerinden daha 10 gün geçmeden Şişli'de bir itfaiye aracının usulsüz park eden araçlar yüzünden sıkışıp kalması ve yangına müdahale edememesi, durumun ne kadar acil olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 

Vatandaşlar, Şişli sokaklarının otoparka döndüğünü belirterek, "Bazen pazar arabasıyla bile sokaklarda yürüyemiyoruz. Kaldırımlar da otoparka dönmüş, araçlar kaldırıma çıkarak park etmiş durumda. Çocuklarımız, yaşlılarımız hareket halindeki araçların arasından yürümek zorunda kalıyor" diyerek yetkililere "Çok geç olmadan gereken yapılsın" çağrısında bulundu.