Halk arasında Filistin Mahallesi olarak bilinen Başakşehir'in Güvercintepe Mahallesi, tahta köprü utancından kurtuluyor. Başakşehir Belediyesi, milyarlık semtteki tahta köprü rezaletini İSTANBUL Gazetesi'nin haberleştirmesinin ardından harekete geçerek derenin üzerine köprü yapma çalışmalarına başladı. Köprünün ayaklarının betonları döküldü.

YOLU KISALTIYORDU

Güvercintepe sakinleri, metroya daha çabuk ulaşmak için mahallelerinin önünden geçen derenin üzerine tahta köprü yapmıştı. İşe gidip gelen vatandaşlar yanında, öğrenciler ve kadınlar da yolu kısaltmak için bu tahta köprüyü kullanıyordu. Kış aylarında riskleri olan tahta köprü, yolu kısalttığı için yine de vatandaşlardan ilgi görüyordu.

İSTANBUL GÖRDÜ

Milyarlık arazi rantlarının konuşulduğu, çevresinde devasa konut projelerinin yükseltiği Güvercintepe Mahallesi'nin durumu, Başakşehir Belediyesi tarafından hep gözardı edildi. Belediyeden defalarca bu konuda destek isteyen vatandaşların talepleri hep karşılıksız kaldı.

İSTANBUL Gazetesi, 19 Nisan 2018 tarihinde olayı "Milyarlık semte tahta köprü" başlığıyla manşetine taşıdı. Haber, İstanbul genelinde olduğu kadar siyasetin merkezi Ankara'dan da ses getirdi.

AYAKLARI YAPILDI

İstanbul'un en yüksek bütçeye sahip ve aynı zamanda yaptığı inşaat projeleriyle müteahhitlik bile yapan Başakşehir Belediyesi, duruma daha fazla kayıtsız kalmadı ve Güvercintepe'yi tahta köprü çilesinden kurtarmak için çalışma başlattı. 

Tahta köprünün bulunduğu bölgeye yakın noktaya köprü yapmak için harekete geçen Başakşehir Belediyesi, köprünün ayaklarının konulacağı beton zeminleri oluşturdu. Vatandaşlar, köprünün kısa süre içerisinde bitirilmesini bekliyor.

'SESİMİZİ DUYAN OLDU'

Vatandaşlar, köprünün ayaklarının konulacağı beton zemine sevindiklerini belirterek "Belediye nihayet sesimizi ilk kez duydu. Köprümüz yapılacağı için çok sevinçliyiz. Yıllardır köprü istiyorduk, hatta köprü gelmeyince kendi tahta köprümüzü kendimiz yapmıştık. Şimdi çocuklarımız ile karşıya güvenle geçeceğiz. Çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyoruz" dedi.

İSTANBUL'A TEŞEKKÜR

Tahta köprüyü gündeme taşıdığı için İSTANBUL Gazetesi'ne de teşekkür eden vatandaşlar, "Kamuoyunda Başakşehir denilince milyarlar akla geliyor. Haklılar çünkü burada arazi rantı var ve milyarlar havada uçuşuyor. Ama vatandaş için bu geçerli değil. Vatandaş için geçerli olsaydı, dereden geçmek için tahta köprü yapmak zorunda kalmazdık. İSTANBUL Gazetesi olayı gündeme taşıdıktan sonra belediye ekipleri geldi ve hızla bölgede ölçümler yaparak köprünün ayaklarının konulacağı yerleri tespit etti. Ardından da beton döktüler. İSTANBUL Gazetesi'ne de, duyarsız kalmayan Başakşehir Belediyesi'ne de teşekkür ederiz" dedi.

Sibel GÜLERSÖYLER