Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'na çıkan yolun kaldırımına yapılmak istenen baz istasyonu gizli reklam panosu, vatandaşların tepkileri sonucu yerinden söküldü. İçinde baz istasyonu bulunan reklam panosunun nereye taşındığı bilinmiyor. Bakırköy'ün dört bir tarafına yapılan, reklam panolarının ardına gizlenen, vatandaşların evlerinin yakınlarına inşa edilen baz istasyonlarına tepki çığ gibi büyüyor. 

HER KÖŞEDE VAR

Bakırköy'de Yunus Emre Kültür Merkezi'nin bahçesi başta olmak üzere, Zuhuratbaba'da, Şenlikköy'de ve ilçenin pek çok noktasında reklam panosu veya meydan aydınlatma lambazı görünümlü baz istasyonları bulunuyor. Yaşam alanlarında baz istasyonu istemeyen Bakırköylüler ise imza kampanyaları ve basın açıklamaları düzenleyerek diğer vatandaşları da baz istasyonları hakkında bilgilendiriyor.

PARKIN GİRİŞİNDEYDİ
 
Son olarak Cumhuriyet Meydanı'nın hemen yanında bulunan mezarlık duvarının dibine, kaldırımın bir bölümünü kapatarak yapım çalışmaları başlayan baz istasyonuna Bakırköylüler büyük tepki gösterdi. Özellikle sosyal medya üzerinden gelen tepkilere dayanamayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir süre sonra baz istasyonunu yerinden kaldırdı. Baz istasyonunun kuruluş aşamasında kırılan kaldırımlar da onarıldı.

YOLU KAPATIYORDU

Baz istasyonu yolun büyük bir kısmını kapladığı ve yaya geçişlerini engellediği gerekçesiyle de pek çok vatandaşın şikayetine neden olmuştu. Ayrıca baz istasyonu kurulan alanın çok yakınında Piyalepaşa Çocuk Parkı'da bulunuyor. İstasyon kaldırıldıktan sonra rahat bir nefes alan mahalleli ise yeni baz istasyonları kurulacağı duyumunu aldıklarını belirterek, "Bakırköy'ümüze her alanda sahip çıkacağız" diyor.

TABELA KAMUFLAJI

Konu ile ilgili konuşan vatandaşlar, "Bakırköy'e gelecek metro istasyonların reklamı şeklinde bir tabela düzenleyerek mezarlığın yanına baz istasyonu kurmak istediler. Duyarlı vatandaşlarımız da tepkilerini gösterdi ve henüz yapım aşamasında olan baz istasyonu kaldırıldı" ifadelerini kullandı.
Baz istasyonlarının insan sağlığını etkilediğine dair her gün yeni bir açıklama yayınlayan uzmanlar ise tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekiyor. Uzmanlar, firmaların kolaya kaçmak için her direğe baz istasyonu kurmaya çalıştıklarını belirterek, "Avrupa'da bunun kuralları vardır. Türkiye için de düzenlemeler yapılması gerekir" diyor. 


Sbiel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER