Özellikle İstanbul Anadolu Yakası’nda gece saatlerinde yüksek kesimlerde sis etkisini gösterdi. Sisin etkisinin en yoğun hissedildiği yerlerden biri de Çamlıca eteklerindeki Mehmet Akif Ersoy Mahallesi oldu. Gece saatlerinde etkisini artıran sis nedeniyle mahalle genelinde görüş mesafesi önemli ölçüde düştü. Sokak lambalarının sis tabakasıyla birleştiği anlar mahallede farklı bir görüntü oluştururken, sürücüler ve vatandaşların sisli havadaki görüntüsü kameraya yansıdı.
BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre yurt genelinde hava sıcaklıkları yükselişini sürdürüyor. Bugün kuzey bölgeler başta olmak üzere Trakya’nın batısı, Marmara’nın güneydoğusu, Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz’in doğusunda sağanak yağış etkili olacak. Bolu, Tokat ve Afyonkarahisar çevrelerinde de yerel yağışlar bekleniyor.
Yağışların özellikle Antalya çevresinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edilirken, Meteoroloji sarı kodla uyarıda bulundu. Bölgede sel ve su baskını riskinin devam ettiği belirtilirken, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Uzmanlar, ani yağışların kısa sürede olumsuzluklara yol açabileceğine dikkat çekti.
Hava sıcaklıklarının kuzey, batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine çıkması beklenirken, geçtiğimiz günlerde dondurucu soğukların etkili olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıkların normaller civarında seyredeceği öngörülüyor. Buna karşın iç ve doğu bölgelerde don ve buzlanma riskinin yer yer devam edeceği ifade ediliyor. Bugün İstanbul’da en yüksek sıcaklığın 14, İzmir’de 18, Ankara’da 10 ve Erzurum’da ise 0 derece olması bekleniyor.





