DÜNYA

İran’da 100 yıllık araştırma enstitüsü vuruldu

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü İsrail-ABD'nin İran'a yönelik saldırılarında hedef alınan 100 yıllık araştırma merkezi Pasteur Enstitüsü'nde büyük hasar meydana geldiğini duyurdu.

Abone Ol

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hossein Kermanpour, İsrail-ABD'nin İran'a yönelik saldırılarında hedef alınan 100 yıllık araştırma merkezi Pasteur Enstitüsü'nde büyük hasar meydana geldiğini açıkladı.


İsrail-ABD'nin 28 Şubat'ta başlattığı İran'a yönelik saldırıları devam ediyor. ABD ve İsrail, İran'da tarihi merkezleri de hedef alıyor. Saldırılarda bu kez başkent Tahran'daki 100 yıllık araştırma merkezi Pasteur Enstitüsü hedef alındı. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hossein Kermanpour sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1920 yılında kurulan ve bölgenin en önemli araştırma merkezlerinden biri olan enstitüde büyük hasar meydana geldiğini açıkladı. Kermanpour açıklamasında, "Yüzyıllık bir geçmişe sahip küresel sağlık kuruluşu ve Uluslararası Pasteur Ağı üyesi olan İran Pasteur Enstitüsü'ne yönelik saldırı, uluslararası sağlık güvenliğine doğrudan bir saldırıdır. Bu, Cenevre Sözleşmeleri ve uluslararası insancıl hukuk ilkelerini ihlal etmektedir. Bu nedenle bu konuda sorumlulara çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail ve ABD'nin İran'a yönelik saldırıları devam ederken Tahran'da 33 bin konutun hasar gördüğü açıklandı. Tahran Belediye Başkanılığı Sözcüsü Abdolmohar Mohammadkhani, konutlardaki hasarın cam, kapı ve pencere gibi küçük onarımlardan büyük yeniden yapılanma veya komple yenilemeye kadar değiştiğini söyledi. Bin 869 ailenin konut sıkıntısı çektiğini kaydeden Mohammadkhani, yaklaşık bin 245 ailenin ise 23 konut kompleksine yerleştirildiğini belirtti. Mohammadkhani, 4 binden fazla konutta onarım çalışmalarına başlandığını da sözlerine ekledi.